Досьє. Глава Вінницької САД Ігор Алексєєв
19.07.2020   //  

Ігоря Алексєєва фактично поновили на роботі на підставі рішення Верховного суду: у 2016 році його звільнили, бо він отримав догану за «невиконання своїх посадових обов’язків». В результаті тодішньої перевірки на Вінниччині було виявлено, що асфальтобетонна суміш не відповідала нормативним вимогам, а узбіччя доріг були заниженими.

Алексєєв працював у Вінницькому та Полтавському облавтодорах, а з 2010 по 2011 був заступником начальника Кіровоградської САД.

Є одним із засновників ГО «Благодійний фонд «Вітрила надії» та «Вінницька обласна народна самооборона».

Дружина Наталія Алексєєва є співвласницею ТОВ «Аквафіт – А», головним видом діяльності якого є оптова торгівля напоями. Ця компанія фігурує у кримінальному провадженні щодо незаконного виготовлення і збуту підакцизних товарів: зокрема в ухвалі вказано, що підприємство відповідало за реалізацію контрафактного алкоголю. Також Алексєєва є співласницею ТОВ «Поділля V», яке здає в оренду нерухоме майно. Дочка Яна Слободська є засновницею ТОВ «Нота Бене. Лігал Груп», основною сферою діяльності якої є право.

Хоча значну частину свого життя Алексєєв пробув на службі у дорожніх відомствах, його сім’я володіє великою кількістю нерухомості: на Алексєєва з дружиною записано 8 земельних ділянок у різних куточках Вінницької області, будинок на 180 квадратів у Вінницьких Хуторах, будинок на 70 квадратів у Мізяківських Хуторах; Також Алексєєв у 2019 купив дві квартири у Вінниці.

На двох з дружиною Ігор Алексєєв задекларував півмільйона гривень, понад 100 тисяч доларів та 60 тисяч євро готівки.