Фірми з спільними інженерами та бізнес-зв’язками розіграли розчистку ділянок для АТОвців за 7 мільйонів
14.07.2020   //  

Департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради планує замовити ТОВ «Євробудкомплект» капітальний ремонт частини території в районі залізничної станції Передаточної та вздовж вулиці Цегельного заводу вартістю 6,9 млн грн.

Про це повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на дані системи «Прозоро».

Так, переможець має зруйнувати масиви бетонних фундаментів, видалити сухостійні, аварійні та фаутні дерева м’яких листяних порід, викорчувати пні, розробити землю та вивезти сміття.

У тендері також зазначається, що роботи проводять для подальшого будівництва комплексу індивідуальних житлових будинків, вочевидь, для забезпечення учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції земельними ділянками.

Єдиним конкурентом переможця на цій закупівлі було ТОВ «Укртех-строй» з дорожчою на 121 тис грн. пропозицією. Учасники своїх цін під час аукціону не знижували.

Варто додати, «Укртех-строй» у своїй пропозиції не подало документів на підтвердження кваліфікації: інформації про працівників, техніки, досвіду. Що не дає можливості проаналізувати її пропозицію на предмет пов’язаності з конкурентом.

ТОВ «Євробудкомплект» належить Денису Ожогову. Як писали раніше «Наші гроші. Запоріжжя» фірма виконувала роботи для ТОВ «Теплобудімпорт», ТОВ «Укрспецсвітло» та ТОВ «УКБ «Кіфа»; також орендувало техніку у ТОВ «Строй лідер» та ТОВ «Віраж-авто».

Усі вказані фірми пов’язані з родиною директора Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергія Білова.

ТОВ «Укртех-строй» належить Гелію Зинов’єву. Офіційним телефоном фірми в при реєстрації було вказано номер 061-212-20-20, цей же номер контактним вказували згадані вище «Строй лідер»,»Теплобудімпорт», «Укрспецсвітло», «Віраж-авто» та «УКБ «Кіфа». Печатку «Укртех-строй» вилучили під час обшуку у рамках розслідування справи з розкрадання коштів ТОВ «Теплобудімпорт». Останнє наполовину належить Олександру Білову – батьку директора департаменту культури і туризму Запорізької міськради Сергія Білова. Воно мало спільних працівників з «Укртех-строй». В свою чергу «Укртех-строй» орендувало офіс у «Укрспецсвітло» та суборендувало техніку у «Віраж-авто».

Крім того, «Укртех-строй» зареєстроване на вул. Макаренка, буд. 9, офіс 66. У цьому ж офісі було зареєстроване ТОВ «НПК Інженер», 51% якого належало Юрію Білову – брату вказаного директора департаменту культури і туризму Запорізької міськради.

Слід вказати, що тендерні конкуренти «Укртехстрой» та ТОВ «Євробудкомплект» вказували оренду одного складу та спільних інженерів: Андрія Гітуляра та Оксану Даніленко.

Андрія Гітуляра серед своїх робітників також вказувало «Теплобудімпорт», а Оксану Даніленко – ТОВ «Теплобудімпорт» та «Строй лідер».