У Кернеса замовили ремонт набережної за 34 мільйони з рекордними цінами на будматеріали
09.07.2020   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради 6 липня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Укрспецреставрація» щодо проведення ремонтних робіт вздовж річки Харків вартістю 33,60 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Мова йде про відновлення елементів благоустрою території вздовж р. Харків від вул. Кузнечної, 2 до пров. Подільського, 17/1.

Зокрема, планується придбання щебеню за ціною від 1270 до 1454 грн. (без ПДВ) за кубометр. Це найвища ціна за якою купують щебінь для будівництва у Харкові та області.

Також планується придбати майже 2500 кубометрів пісчано-гравійної суміщі. Її вартість складе 1337 грн. /куб м, хоча в системі «Прозорро» достатньо варіанті від 300 грн./куб м.

Декоративна гнута огорожа буде коштувати по 3700 грн. за секцію.

Також передбачено, що 1,7 млн грн. витратять на гранітні бордюри. Вартість метру коштуватиме 2045 грн. Зазвичай подібні бордюри коштують до 800 грн./шт, що дешевше в два з половиною рази.

Суміш ЩМА-15 планують купувати по 3605 грн. за тону. Це одна з найвищих цін цієї суміші в Україні.

ТОВ «Укрспецреставрація» новачок на тендерах міськради. В минулому році вони виграли торги на ремонт парку у Дергачах за 11,31 млн грн. Фірма записана на Геннадія Циганкова, директором є Євген Мартинов.

Єдиним конкурентом переможця на торгах було столичне МПП «Сімт» Володимира Товтиги з дорожчою пропозицією. Фірма отримала замовлень на 48,76 млн грн. в Києві та Київській області (переважно в Бориспільському районі).