Пов’язана з Комарницьким фірма прокладе мережі на Лісовому за 60 мільйонів
08.07.2020   //  

КП «Спецжитлофонд» 6 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Скайбуд Груп» будівельних робіт у Києві на 60,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня 2021 року мають прокласти зовнішні інженерні мережі до житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вулиць Мілютенка і Шолом-Алейхема у Деснянському районі. Йдеться про освітлення, електро- та теплопостачання, водопровід, господарсько-побутову і зливову каналізацію, трансформаторну підстанцію.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільшу суму в 6,57 млн грн. відведено на сталеві електрозварні труби діаметру 600 мм з теплогідроізоляцією із пінополіуретану із зовнішньою оболонкою з поліетилену по 13 247 грн./м.

У відкритих джерелах такого діаметру знайти не вдалось. Однак теплоізольовані сталеві труби в поліетиленовій оболонці меншого діаметру 530/710 продають по 13 511 грн./м, а більшого діаметру 630/800 – по 16 648 грн./м. Обидві ціни вищі від тендерної ціни.

Кабелі АПвЭгаПу-8,7/15 1х120/50 та АПвЭгаПу-8,7/15 1х120/35 коштують 297 грн./м.

Ціни гарячекатаної арматурної сталі та бетону нижчі від ринку та інших тендерів.

Вартість договору на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 63,20 млн грн.

Нинішню закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер теж виграла «Скайбуд Груп», але тоді договір з нею на 60,66 млн грн. розірвали за згодою сторін без оплати.

Нині єдиним конкурентом було київське ТОВ «Будівельна компанія «Інжбудмонтаж» зі статутним капіталом 1 тис грн., яке не отримувало підрядів. Нині суперником володіють кияни Олександр Важкий і Надія Потіха та Юлія Лисенко з Донеччини. А раніше він під старою назвою «БГ «Екстра Буд Компані» належав Тетяні Рибалко з Миколаївщини.

Нині засновником фірми «Скайбуд Груп» є киянин Олександр Степенко, а директором – Михайло Музиченко. Раніше її було записано на Олександра Безкровного з м. Миронівка на Київщині, а директором був Володимир Васильович Філончук – імовірний брат колишнього першого заступника голови ДАБІ Валерія Васильовича Філончука

Степенко раніше був засновником ТОВ «БК Роял Хауз», яким керує будівельник з орбіти групи «Приват» і яке отримує великі будівельні підряди в Києві з квітня 2019 року.

Із 2016 року переможець узяв підрядів переважно «Спецжитлофонду» на 1,00 млрд грн.

У червні нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос заявив, що передав у НАБУ відомості, які свідчать про нібито корупційну діяльність глави Офісу президента Андрія Єрмака, його кума нардепа Миколи Тищенка та екс-депутата Київради Дениса Комарницького. На думку Лероса, після приходу Єрмака, Комарницький став «смотрящим» у столиці, який курує будівельну галузь, землю, архітектуру, медицину, енергетичні підприємства. При цьому «Скайбуд Груп» була в переліку фірм, через які нібито працює цей «смотрящий».