АМКУ вперше за новим законом не дав замовнику скасувати торги після «невдалого» визначення переможця
03.07.2020   //  

Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала комунальний заклад Львівської обласної ради «Підбузький геріатричний пансіонат» скасувати рішення про відміну тендеру з капітального ремонту його території. Про це стало відомо з рішення, опублікованого на сайті «Прозорро» 26 червня.

Таким чином колегія задовольнила скаргу ТОВ «Шляховик- Т», якого Замовник спочатку визнав переможцем аукціону, а після  —   відмінив процедуру закупівлі через «неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель».

За словами скаржника, 13 травня на аукціоні  його пропозиція виявилася найнижчою, а 19 травня Замовник опублікував повідомлення з вимогою усунути невідповідності і надати підтвердження наявності аналогічного договору протягом 24 годин. «Шляховик-Т» надав усі необхідні документи, однак 1 червня пансіонат відмінив торги через те, що в ході їх проведення виникли технічні помилки: переможець не надав у складі тендерної пропозиції розрахунок заробітної плати, розрахунок вартості будівельних машин і механізмів.

Це стало відомо Замовнику уже після повторного розгляду тендерної пропозиції переможця й усунення недоліків. Саме тому, на думку скаржника, «Підбузький геріатричний пансіонат» неправомірно скасував тендер.

Колегія АМКУ у складі голови Ніни Сидоренко і членів Наталії Буроменської та Ольги Нечитайло зазначила, що Замовник міг аргументовано продовжити строк розгляду тендерної пропозиції переможця до 20 днів або ж відхилити його пропозицію і призначити переможцем наступного учасника, який запропонував меншу ціну. Проте аж ніяк не скасовувати торги з причини недоліків у тендерній документації переможця. Таким чином колегія зобов’язала скасувати рішення Замовника про відміну тендеру.

«Орган оскарження має право прийняти рішення про встановлення або відсутність порушень процедури закупівлі та про заходи, що повинні вживатися для їх усунення, зокрема зобов’язати замовника повністю або частково скасувати свої рішення, надати необхідні документи, роз’яснення, усунути будь-які дискримінаційні умови, привести тендерну документацію у відповідність із вимогами законодавства або за неможливості виправити допущені порушення відмінити процедуру закупівлі»,  —   вказано у скарзі.

Довідково:

За попередньою редакцією Закону, рішення замовника про відміну процедури закупівлі не могло бути оскаржене учасниками через норми щодо строків оскарження, які передбачали можливість скаржитись лише на протокол розгляду тендерних пропозицій або повідомлення про намір укласти договір.

З 19.04.2020 стаття 18 Закону містить норму в такій редакції, що скарги подаються протягом десяти днів з дня, коли суб’єкт оскарження дізнався або повинен був дізнатися про порушення своїх прав унаслідок рішення, дії чи бездіяльності замовника.

Тепер Закон надає право, а електронна система закупівель – можливість, оскаржити рішення замовника про відміну процедури закупівлі, якщо учасник вважає таку відміну необґрунтованою або незаконною.