«ПБС» виграло 135 мільйонів через помилки в документах трьох конкурентів
02.07.2020   //  

ДП «Служба місцевих доріг у Закарпатській області» підписало договір із ТОВ «ПБС» на  капітальний ремонт дороги місцевого значення О 070603 Синевир-Колочава-Буштино вартістю 135, 05 млн гривень. Договір опублікований в «Прозорро» 25 червня.

«ПБС» знизила очікувану вартість закупівлі на 9%. У торгах брало участь ще 5 компаній, три з яких   —   ПП «Стік», ТОВ «Люнет» та ТОВ «ДП «Алькор»  —   початково запропонували нижчу ціну, ніж «ПБС», але їх відхилили.

Перші дві компанії Замовник відхилив через те, що їхні пропозиції не відповідали умовам тендерної документації: «Стік» не надав низку документів стосовно дорожньої лабораторії, «Люнет» наклав на документи ЕЦП неуповноваженої на це особи.

А пропозицію «Алькору» Замовник відхилив, бо підприємство у банківській гарантії вказало неправильний перелік випадків припинення дії гарантії: зокрема,  у пункті 2 вказується, що «дія цієї гарантії припиняється у випадку укладення договору про закупівлю з учасником, що став переможцем тендеру», хоча малося на увазі припинення дії гарантії у випадку, якщо з переможцем не уклали договір про закупівлю.

Директором київського «ДП «Алькор» є Олександр Обухов, а засновником  —   Лусине Цоголакян.

Засновницею івано-франківського ТОВ «ПБС» є Іванна Непик, колишня працівниця курорту «Буковель». Вона є бізнес-партнером Віктора Шевченка, рідного брата Олександра Шевченка – екс-директора туристичного комплексу «Буковель», що контролюється групою Ігоря Коломойського. Сам Олександр Шевченко не приховував, що має стосунок до «ПБС». Підприємство входить у вісімку компаній, які отримали найбільше підрядів від «Укравтодору» у 2018-2019 роках.