Інтернат купив нетбуки на чверть дорожче ринку, бо вимагав сервіс не більш як за 10 км
02.07.2020   //  

Костянтинівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №32 Донецької обласної ради 26 червня за результатами тендеру замовила ФОП Сімагін Олег Юрійович комп’ютерів на 185 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У липні в Костянтинівку поставлять 12 нетбуків-трансформерів Lenovo IdeaPad D330 (81H300J1RA) зі знімною клавіатурою, чотириядерним процесором Intel Pentium N5000, оперативною пам’яттю 5 Гб, пам’яттю 128 Гб, сенсорним екраном IPS діагоналлю 10,1″ роздільною здатністю 1920×1200 та операційною системою Window 10 Pro по 15 416 грн.

Зараз в інтернет-магазинах їхні ціни без доставки на 23-40% нижчі – 11 070-12 499 грн.

Гарантійний строк від виробника як у договорі, так і в інтернет-магазинах складає рік.

Вартість договору на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 192 тис грн.

Обидва конкуренти пропонували ту ж модель на чверть дешевше. Однак найдешевше ТОВ «Діавестенд комплексні рішення» мало сервісні центри в Краматорську за 29 км і Покровську за 58 км від Костянтинівки, тоді як тендерна документація вимагала не більше 10 км, тому його відхилили. Наступна за ціною ФОП Махник Анна Юріївна відмовилась підписувати договір через відсутність товару на складах дилерів на території України. З огляду на це замовник обрав переможцем найдорожчого ФОП Сімагін Олег Юрійович, який підтвердив наявність сервісних центрів у самій Костянтинівці та у Дружківці.

Ще до аукціону ТОВ «Ін-Тек» і ТОВ «Поділля-Фінанс» вимагали від замовника прибрати з тендерної документації вимогу про наявність сервісного центру на відстані не більше 10 км від Костянтинівки, вважаючи її дискримінаційною. Причому «Ін-Тек» посилався на відповідну практику АМКУ, хоча нинішню спрощену закупівлю неможливо оскаржити туди, бо вона оскаржується лише до суду. Однак замовник відмовився, заявивши, що вихід нетбука з ладу негативно вплине на процес навчання. За умовами договору, на ремонт чи заміну відведено не більше трьох днів. У разі значної віддаленості сервісного центру та використання перевізників на це може знадобитися значно більше часу.

Також «Ін-Тек» заявив, що в Костянтинівці немає авторизованих сервісних центрів, які єдині мають право виконувати гарантійний ремонт. Замовник відповів на це, що фірма недосконало проаналізувала мережу сервісних центрів, котрі мають право виконувати гарантійний ремонт такої техніки, яка відповідає вимогам тендерної документації.

Крім того, «Поділля-Фінанс» вимагало додати умову щодо надання листа-авторизації від виробника чи дилера, наданого на цей тендер і завіреного печаткою виробника. Проте замовник відмовився, вирішивши, що така умова не є доцільною та необхідною.

Підприємець Олег Сімагін зареєстрований у Дружківці в березні 2019 року.