Оточення нардепа Єфімова за 52 мільйони замінить вагоноперекидач на станції «Центренерго»
29.06.2020   //  

Вуглегірська ТЕС ПАТ «Центренерго» 11 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Спецтеплоенергомонтаж» («СТЕМ») заміну пристрою для розвантаження вагонів шляхом перекидання за 52,30 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року мають демонтувати старий стаціонарний роторний вагоноперекидач ВРС-125 №1 і змонтувати новий ВРС-125М продуктивністю 60 вагонів на годину. Він коштує 39,63 млн грн. Виробником є ТОВ «Завод енергомеханічного обладнання».

Договір дозволяє аванс у розмірі 55%. Гарантійний строк становить півтора року.

Ціна угоди всього на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 52,40 млн грн.

АТ «Дніпроважмаш» і ПрАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» («СКМЗ») не допустили до аукціону, оскільки вони не надали окрему довідку про офіційне працевлаштування робітників, завірену підписами і скріплену печаткою.

Також «Дніпроважмаш» не приніс звіт 1-ДФ за останній звітній період з квитанцією №2 і довідку про досвід з інформацією про контрагента та самими аналогічними договорами.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Інтел Енерго» із вагоноперекидачем виробництва ПрАТ «Новокраматорський машинобудівний завод» («НКМЗ») Георгія Скударя, Галини Савенко та Олени Яковлєвої. Суперник належить киянину Олександру Кисільову і директору Дмитру Буриму, зареєстрованому в окупованому Донецьку. Із 2014 року він отримав підрядів на 363,70 млн грн., переважно в структурі «Центренерго».

Створений в 2014 році київський «СТЕМ» зі статутним капіталом 100 тис грн. вперше отримав підряд. Зараз його засновником є Вячеслав Карий, а директором – Валерій Никитенко. Обидва зареєстровані в окупованому Донецьку. За даними «YouControl», раніше фірмою володів киянин Сергій Головчук, а керувала Оксана Тарасенко.

Карий також володіє покровськими ТОВ «Шахта «Росія» і ТОВ «Паливно-енергетичний капітал» із Валерієм Атановим. Той є засновником ТОВ «Шахта 1-3 «Новогродівська» разом з Едуардом Бондаренком та нардепом Максимом Єфімовим (депгрупа «Довіра»).

Єфімов обрався за округом у Краматорську та має частку в «СКМЗ», який не пройшов на тендер. Навесні ЗМІ писали, що до липня там працюватимуть два дні на тиждень через «фінансову кризу в регіоні господарської діяльності підприємства, обумовлену падінням промислового виробництва в металургії та гірничодобувній галузях, зниженням обсягів замовлень, збільшенням випадків порушення контрагентами платіжної дисципліни».

Дніпровський виробник «Завод енергомеханічного обладнання» зі статутним капіталом 2 тис грн. на чолі з Марією Гирею належить Юлії Носковій та Катерині Смоляковій з окупованого Харцизька. Завод був зареєстрований в Макіївці до окупації в 2014 році.

Смолякова була депутатом Зугреської міської ради Донецької області від Партії Регіонів, працюючи начальником виробничо-диспетчерського відділу виробничого управління ПрАТ «Зуївський енергомеханічний завод». Членом тієї ж фракції був тодішній менеджер Зуївської ТЕС Валерій Хом’яков, який колись працював на тому ж заводі, а нині керує АТ «ДТЕК Дніпроенерго» та Бурштинською ТЕС АТ «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова.