САД відхилила учасника тендеру за одну «неправильну» букву в назві фрези
26.06.2020   //  

Служба автомобільних доріг у Херсонській області відхилила пропозиції шести учасників з торгів на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ, очікуваною вартістю 145,03 мільйони гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Служба розігрує в одному тендері чотири лоти на ремонт чотирьох ділянок однієї і тієї самої дороги М-14, роботи на яких підрядник має виконати до кінця поточного року.

На торги подались дев’ять компаній – «Хмельницьке ШБУ №56», «Лімак Іншаат Санаї ве Тіджарет Анонім Шіркеті», «Миколаївбудцентр», «Ростдорстрой», «Мего ЛТД», «ДСТ № 4 г.Брест», «Броварське шляхово-будівельне управління №50», «БК Євродор» та  «Автомагістраль-Південь».

Пропозиції шістьох учасників замовник відхилив, залишивши дві компанії з Національної асоціації дорожників України, та регіонального фаворита Хмельницької області «Хмельницьке ШБУ №56».

Наразі триває період оскарження рішення замовника. До тендерної колегії Антимонопольного комітету вже подала скаргу компанія «Мего ЛТД». Компанію відхилили через відсутність дорожньої фрези BOMAG BW 1300-30, яку вимагав замовник, та наказу про призначення на посаду асфальтобетонника- варильника.

У скарзі компанія зазначає, що відповідна техніка у неї є, і в тендерній пропозиції компанії наявна дорожня фреза, яку вимагав замовник. Тендерну ж пропозицію відхилили лише за те, що у договорі  та акті приймання-передачі зазначено назву фрези дорожньої Bomag BW1300-30, а в свідоцтві  про реєстрацію машин зазначено фрезу дорожню Bomag BM1300-30. Таким чином в назві не співпадає лише 1 літера. Скаржник пояснює, що на сайті виробника відповідної техніки зазначена назва з літерою М, але одну й ту саму фрезу називають і з літерою W. Тож, на думку скаржника, причина відхилення пропозиції є неправомірною.

Також «Мего ЛТД» зазначила, що надала у складі тендерної пропозиції трудову книжку асфальтобетонника- варильника, де вказано, що він працює на даному підприємстві. Крім того, замовник у переліку  працівників відповідної кваліфікації, які мають знання та досвід, необхідні для виконання робіт визначеною в тендерній документації, не встановив обов’язковість наявності серед необхідних працівників асфальтобетонника-варильника. Тож чому це стало підставою для відхилення пропозиції, компанії не відомо.

Розгляд скарги у Антимонопольному комітеті України відбудеться 10 липня.

Службу автомобільних доріг у Херсонській області очолює Микола Савченко.