«СхідГЗК» дав 65 мільйонів на проект комплексу з видобутку і переробки уранової руди
19.06.2020   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 15 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ютем-Інжиніринг» проектних робіт на 64,70 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За рік мають виготовити проектну документацію нового будівництва підприємства з відпрацювання Новокостянтинівського родовища уранових руд в селі Олексіївка Маловисківського району Кіровоградської області. Об’єкт включатиме гірничо-видобувний і переробний комплекси, допоміжне виробництво та інфраструктуру.

Потужність із видобутку уранової руди повинна становити 1,50 млн т на рік з 2025 року.

Фірма збере та проаналізує вихідні дані, розробить завдання на інженерно-геологічні та геодезичні вишукування й інструментальні обстеження та виконає їх, розробить варіанти основних технічних рішень техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для погодження замовником, створить обмірні креслення із застосуванням лазерного сканування та тривимірну модель гірничо-видобувного комплексу із застосуванням програмного комплексу, розробить проектно-кошторисну документацію стадій «ТЕО» і «Проект».

За кошторисами, денна вартість роботи кожного працівника фірми складає 1 350 грн.

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 65,09 млн грн.

Конкурентами переможця були два державні підприємства – криворізьке ДП «Державний інститут по проектуванню підприємств гірничорудної промисловості «Кривбаспроект» Мінекономрозвитку та ДП «Український науково-дослідний та проектно-розвідувальний інститут промислової технології» Міненергетики з Жовтих Вод.

«ЮТЕМ-Інжиніринг» із Бучі Київської області належить Андрію Стальному, Юрію Маковію, Владиславу Багірову, Руслану Свінціцькому, Павлу Цирульнікову і Сергію Лазаренку. Стальний і Цирульніков володіють ПрАТ «Пiвдентеплоенергомонтаж».

Переможець разом із корпорацією «Укртрансбуд», ТОВ «Група будівельних компаній «Добробуд» і ТОВ «Шляхо-будівельне управління №14» були співзасновниками ТОВ «Будівельна компанія «Адамант», доки його не переоформили в червні 2019 року на Петра Левченка. У свою чергу «Адамант» входив до корпорації «Укрбуд», діяльність якої контролював колишній народний депутат Максим Микитась, арештований у травні.

У квітні 2019 року ДБР відкрило кримінальне провадження проти ДСП «Чорнобильська АЕС» щодо проведеного в 2018 році тендеру на демонтаж конструкцій старого «Укриття» над блоком №4 за 2,08 млрд грн. На думку слідства і ДАСУ, пропозиції переможця ТОВ «БК «Укрбудмонтаж» і єдиного допущеного до торгів конкурента «ЮТЕМ-Інжиніринг» не відповідали вимогам тендерної документації, тому мали бути відхилені замовником.