«ХАЕС» роздала улюбленцям чверть мільярда на модернізацію без відкритих цін
19.06.2020   //  

ВП «Хмельницька АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 11 червня за результатами тендерів уклав дві угоди про технічне переоснащення енергоблоку №2 до кінця 2021 року на загальну суму 255,81 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

  • ПрАТ «Техенерго» модернізує систему управління резервних дизель-генераторів за 139,34 млн грн. Йдеться про три комірки резервної дизельної електростанції (РДЕС).

Субпідрядниками є ТОВ «Електропівденьмонтаж» і ТОВ «Промислові захисні покриття».

  • КВП МУ №13 «Електропівденьзахідмонтаж» модернізує розподільчі пристрої 0,4 кВ за 116,47 млн грн. Йдеться про заміну комутаційної апаратури висувного виконання комплектних трансформаторних підстанцій власних потреб 0,4 кВ.

Субпідрядником є ТОВ «ПриладСистеми».

Обидва договори передбачають аванс у розмірі 50% протягом місяця після підписання.

Підсумкові відомості ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

На обох аукціонах ніхто жодного разу не знижував ціну. В результаті сума переможних пропозицій виявилась усього на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель.

Створена в 1999 році львівське «Техенерго» належить директору Володимиру Джало, Володимиру Борисюку та Юрію Флаку. Із 2008 року воно натендерило 1,05 млрд грн.

Нині його єдиним конкурентом було ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне управління «Електропівденмонтаж» із Вараша Рівненської області. Суперником зі статутним капіталом 28 800 грн. володіє і керує Володимир Солтис із Луцька.

Створена в 1998 році фірма «Електропівденьзахідмонтаж» із Нетішина Хмельницької області на чолі з Віталієм Васільєвим належить трудовому колективу. Всього із серпня 2016 року вона отримала державних підрядів виключно «ХАЕС» на 495,80 млн грн.

Нині з нею змагалося КолП «Монтажне управління №6 Електропівденьзахідмонтаж» із села Солонка Львівської області, яке контролює директор цієї фірми Роман Співак.