Білоруси не в Укравтодорі виграли у картелю 434 мільйони зі знижкою від 3 до 15%
19.06.2020   //  

17 червня ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» уклало з білоруським ОАО «ДСТ № 4 г.Брест» 5 угод на капітальний ремонт дороги місцевого значення О1723375 Чорнухи-Лубни загальною вартістю 434 млн гривень. Про це повідомляється у електронній системі «Прозорро».

На одному з тендерів компанія впала по ціні на 15,6%, зекономивши державі 14,16 млн гривень, тоді як на чотирьох інших ціна знижки становила не більше 3,5%.

Окрім білоруської компанії, на тендери подалися фаворити Укравтодору  —    ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», а також ТОВ «Граніт-001» з орбіти Араїка Амріханяна та київське ТОВ «Данко».

В усіх п’яти тендерах нижчі ціни запропонували ТОВ «Граніт-001» та ТОВ «Данко», але замовник відхилив їх через невідповідність кваліфікаційним критеріям.

«Граніт-001» надало гарантію про відсутність арештів на техніку та МТБ, в той час як, за інформацією замовника, майно ТОВ «СПМК-17», яке для роботи орендував «Граніт-001» знаходиться під арештом.

«Данко» у своїй тендерній пропозиції надало договір залучення лабораторії без згоди її власника, а також прострочені цивільно-правові договори з працівниками.

«Онур» і «Ростдорстрой» свої пропозиції на аукціонах не знижували взагалі.

ОАО «ДСТ № 4 г.Брест» представляє білоруський державний трест, який утримує дороги в країні. З початку 2019 року і до підписання цих 5 договорів компанія подавалася на 17 тендерів, з яких отримала перемогу лише у двох.