Держспецтрансслужбі продали автобуси на 20% дорожче, ніж хотіли на невдалих торгах
13.06.2020   //  

Військова частина Т0710 (Адміністрація Державної спеціальної служби транспорту) Міноборони 5 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Логістик Машинері» два туристичні автобуси за 17,98 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня поставлять два туристичні автобуси Asiastar YBL6148H Євро 5 виробництва фірми «Yangzhou Yaxing Motor Coach Co., Ltd.» (Китай) або еквівалент по 8,99 млн грн.

Автобуси матимуть 52 пасажирських місця, кухню з кавовою машиною, термопотом, мікрохвильовою піччю та холодильником, плеєр з двома моніторами і мікрофоном, Wi-Fi, кондиціонер, туалет, спальне місце водія, релінг, GPS-навігатор, особисті USB-зарядки, повнокольоровий монітор заднього ходу, камеру в салоні та камеру заднього виду.

Вони призначені для військових частин Т0320 у Новомосковську Дніпропетровської області та Т0500 у Чернігові. Гарантійний строк складає два роки або 200 тис км пробігу.

Спочатку договір за підсумками аукціону підписали на 18,40 млн грн., однак того ж дня його вартість була зменшена додатковою угодою без зміни інших умов до 17,98 млн грн.

Первинна ціна угоди була на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 21,00 млн грн.

Автобуси купили з другої спроби. На перші торги з меншою на 40% очікуваною вартістю в 15,00 млн грн. нинішній переможець «Логістик Машинері» приходив з нижчою на 20% ціною в 14,98 млн грн. Однак єдиного суперника ТОВ «Дробмаш-Україна» відхилили за якусь невідповідність умовам тендерної документації, тому тендер довелось відмінити.

Технічні характеристики автобусів на цих тендерах не відрізнялись, як і умови оплати.

Нині єдиним конкурентом із такими ж автобусами було київське ТОВ «Авіо Інвест» білоруса Костянтина Воробея з Києва та українця Андрія Шевчука з Житомирщини.

Зараз броварська фірма «Логістик Машинері» належить директору Миколі Дєдову з Броварів і Олександру Можаровському з Києва, а раніше нею володіла Дарiя Пижова.