Укравтодорівці відхилили Амірханяна, бо їм «незрозуміло звідки та хто буде постачати» будматеріали
12.06.2020   //  

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області відхилила пропозицію ТОВ «Миколаївбудцентр» після того як вона виграла ціновий аукціон на тендері з поточного середнього ремонту дороги держзначення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече  очікуваною вартістю 73,64 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

САД відхилила 13 травня пропозицію підприємства вартістю 62,57 млн грн як таку що «не відповідає вимогам тендерної документації», хоча за такою підставою Замовник може відхиляти пропозиції лише до аукціону, а не після нього. У обґрунтуванні  свого рішення САД вказала, що не може вважати ціни на будівельні матеріали, які вказав «Миколаївбудцентр» у своїй ціновій пропозиції, реальними та ринковими.

«Підтверджуючі документи на матеріали, які зазначені в пропозиції переможця, неможливо достовірно порівняти вартість матеріалів, оскільки вказана одна комерційна пропозиція, а в аналізу ринку цін зазначено дві ціни, одна підтверджується постачальником, а інші незрозуміло звідки та хто буде постачати», – вказано у протоколі засідання САД у Чернівецькій області.

скрин_амирханян

«Миколаївбудцентр» подав скаргу до тендерної колегії АМКУ, де зазначив, що при розрахунку договірної ціни орієнтувався на ціни на будівельні матеріали та на щомісячний моніторинг цін ДП «ДержДорНді», які теж беруть ціни на матеріали від регіональних постачальників.

Скаргу ТОВ «Миколаївбудцентр» АМКУ розгляне 19 червня.

Другою на аукціоні була пропозиція ТОВ «Компанія «Євродор» вартістю 69,03 млн грн. Ще дорожчі пропозиції подали фірми «ПБС», «ШБУ-77» і «Автомагістраль-Південь».