COVID-2019 Міноборони купило бельгійські апарати вентиляції легень на 11 мільйонів
22.05.2020   //  

Міністерство оборони України 19 травня уклало угоду з ТОВ «Мед Ексім» про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень на 11,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 22 червня 2020 року поставлять десять апаратів штучної вентиляції легень експертного класу S1400 не раніше 2020 року виготовлення по 1,10 млн грн. Комплектація включає сенсорний кольоровий FullHD екран з діагоналлю не менше 17 дюймів, що забезпечує керуванням функціями апарату, зволожувач з автоматичним контролем температури дихальної суміші, комплект дихального контуру для пацієнта, можливість розбирання та дезінфекції дихального клапану, мобільний корпус з роликами для транспортування.

У відкритих джерелах, у волонтерів та на інших тендерах апарати штучної вентиляції легень S1400 виробництва «Brightfield» (Бельгія) коштують стільки ж – 1,10 млн грн.

Апарати оплатять протягом місяця після поставки у клінічні центри Києва, Вінниці, Одеси, Харкова, Львова і Дніпра та госпіталь у Ірпені. Гарантійний строк складає рік.

Власником «Мед Ексім» є Ганна Бублик із Чернігівщини – засновниця БО «Благодійний фонд «Здорове майбутнє» з Олексієм Крахмаловим. Директором є Наталія Смага.

Нагадаємо, у квітні Міноборони замовило компанії «Comabasst Industry Development Co., Limited» (Китай) серед усього іншого 21 апарат штучної вентиляції легень невідомого китайського виробника із доставкою в аеропорт Шанхай по $33 тис без ПДВ. Ця фірма торгувала модемами та іншим мережевим обладнанням. Згодом Міноборони розірвало всі договори з нею з огляду на її лист. У листі вона повідомила, що внаслідок закінчення строку дії раніше надісланого інвойсу та відсутності оплати за товар від української сторони вона припиняє дію договорів, бо товар був проданий нею іншим споживачам.