Льодовий палац за 280 мільйонів зведе оточення нардепа-любителя хокею від «Слуги народу»
21.05.2020   //  

Управління капітального будівництва Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради 7 травня за результатами тендеру повідомило про намір укласти угоду з ТОВ «БК ВТМ» про будівництво Льодового палацу в Хмельницькому за 279,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Фірма повинна буде звести двоповерхову будівлю Льодового палацу з льодовою ареною та трибунами для глядачів на 450 місць по вул. Прибузькій, 7/3А до кінця 2024 року.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 36,33 млн грн. піде на природний рядовий пісок по 503 грн./куб. м, що дорожче від ринку. Так, у березні на дорожньому тендері Львівської САД він коштував утричі дешевше – 131 грн./куб. м.

Натомість ціни бетонів та гарячекатаної арматурної сталі відповідають рівню ринку.

Покриття для льодового поля, а саме система Ice Covertan для температурного режиму –20-+50°C з коефіцієнтом теплопровідності 0,044 Вт/мК і тепловим опором 0,916 кв. м/Вт чорного кольору обійдеться у 3 695 грн./кв. м. Виробником є «Omnipack s.r.o.» (Чехія).

Комплект двосторонніх хокейних бортів із боксами, підлогою, лавками, калитками, воротами, сітками, склом і запчастинами коштує 5,90 млн грн. Інформаційне LED-табло Ice Professional із контролером, софтом, системою керування і кріпленням замовляють за 4,30 млн грн., а машину Red Wolf LX для зрізання і підготовки льоду – за 3,77 млн грн.

Ціна майбутньої угоди на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 285,44 млн грн.

Фірма «Mirbud S.A.» (Польща) марно скаржилась замовнику на обмеження аналогічних договорів 2018-2019 роками, вимогу відгуку, виданого не раніше оголошення тендеру, і наявності власних бетонно-змішувальних вузла чи установки на відстані не більше 30 км.

Також вона стверджувала, що не може ознайомитись із проектом за адресою замовника, бо через карантин посадовці міської влади приймають громадян у телефонному режимі.

Щодо останнього замовник відповів, що учаснику достатньо локальних кошторисів.

Єдиним конкурентом було хмельницьке ТОВ «Укрстандарт», яке належить місцевому директору Олегу Янковому та його ж ТОВ «Фінансова компанія «Укрстандарт».

Засновником створеної в 2017 році хмельницької «БК ВТМ» зі статутним капіталом 1,00 млн грн. є Тетяна Майор. Керує фірмою Валентин Заболотний, який також очолює ТОВ «БК «ВТМ» Вячеслава Майора. Останній разом із Дмитром Польним володіє ПФСП «Олександрит», яке було замовником наданого переможцем аналогічного договору за 2019 рік про будівництво торгово-офісного центру по вул. Соборній, 12 за 1,00 млн грн.

Тетяна Майор володіє ТОВ «Продуктова компанія ВТМ», ТОВ «Матриця Плюс», ТОВ «Сузір’я М» і частками в ЖБК, а Заболотний – ПП «Язо», ТОВ «Універсал 2016», ПФ «Віндекс», ТОВ «Добробутінвестсервіс», ТОВ «Рембуд-Проект» і ТОВ «Рембуд-Транс».

Як пише «Незалежний громадський портал», раніше «Рембуд-Проект» і «Рембуд-Транс» належали Сергію Мандзію – нардепу від партії «Слуга народу». Він є співзасновником ГО «Федерація хокею хмельницької області» та ГО «Хокейний клуб Проскуров».

У 2018 році переможець отримав єдиний підряд ПАТ «Хмельницькгаз» на 49 тис грн.