У Кернеса на ремонті музичної школи втричі переплатили за люстру та шпаклівку
18.05.2020   //  

Капітальний ремонт частини приміщень будівлі КПСМНЗ «Дитяча музична школа №11», який у вересні 2019 року Відділ культури по Індустріальному району Департаменту культури Харківської міської ради замовив ТОВ «Авєга» за 1,34 млн грн., було зроблено за завищеними цінами на будматеріали.

Про це повідомив «Харківський антикорупційний центр».

Угоду було укладено без проведення тендеру, вона передбачала проведення ремонту в 2019 році. В кошторисі фірма вказала, що вартість люстри EGLO 31659 складає 14 574 грн. Хоча в магазинах саме така модель коштує трохи дорожче 5 500 грн.

Штукатурку «Кнауф Rotband» купували по 8,5 грн. (без ПДВ), на ринку така коштує 6 грн./кг. А ось при придбанні понад тони шпаклівки «Кнауф НР Finish» завищення у порівнянні з роздрібними цінами ринку було вже в три рази.

Також на третину завищили вартість цементу. А піскоцементна суміш «Майстер» 1:3 взагалі виявилася дорожче за цемент.

Завищення цін відбулося і на інші будматеріали, що використовувалися при ремонті.

ТОВ «Авєга» записана на Сергія Цомаха. Всього від відділів та закладів культури Хареова ця фірма отримала близько 50 млн грн. В основному підряди «Авєга» отримувала без проведення аукціонів, за допороговою процедурою.

Директором Департаменту культури Харківської міськради є Світлана Бабицька.

За даними «Є-Дата», Відділ культури по Індустріальному району Департаменту культури Харківської міськради перерахував «Авєга» всі передбачені угодою 1,34 млн грн.