Мільйон за матеріали військовим медикам розіграли учасники з документами одного автора
18.05.2020   //  

Військово – медичний клінічний центр Західного регіону (Львів) 12 травня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Торговий дім «Волес» на постачання лабораторних матеріалів вартістю  967 тис грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Тендерною документацією передбачено постачання до медцентру пробірки, мікропробірки, голки, наконечники для дозаторів, урогенітальні зонди та чашки Петрі (лабораторна посудина). Ціни на товари збігаються з ринковим. Натомість існують факти, що свідчать про пов’язаність учасників тендеру, де єдиним конкурентом переможця була ФОП Рожець Людмила Станіславівна.

Довідки з пакетів документів обох конкурентів, які вони завантажили на Prozorro, готували на одному комп’ютері, оскільки їх автором вказано Олександра Захарченко. Це зазначено у властивостях їхніх довідок при відкритті програмою Adobe Acrobat Reader.

У властивостях деяких довідок Рожець також автором вказані інші люди, наприклад, «Кусий Тимофій Володимирович», а від імені «Торговий дім «Волес» у 2019 році пропозицію вантажив Тимофій Кусий з електронною поштою t.kusyi@voles.com.ua.

Обидва конкуренти подали документи в один день з різницею у 20 хвилин.

На своїй фейсбук-сторінці Людмила Рожець поширює дописи свого конкурента, медичного постачальника «Волес». Крім того, вона також закуповує товар у спорідненого однойменного ТОВ «Волес», про що свідчить подана нею декларація відповідності матеріалів.

Під час поточного аукціону Рожець  і «ТДм «Волес» не знижували своїх пропозицій, хоча ціна другого учасника була на 2,9 тис грн. дешевшою.

Підриємиця Людмила Рожець та «Торговий дім «Волес» зустрічаються на торгах 109 разів, починаючи з 2019 року. У двох останніх їхніх закупівлях авторами документів учасників також зазначений вже згаданий Олександр Захарченко.

27-річна Людмила Рожець зареєстрована як підприємиця у 2018 році в Рівненській області. Починаючи з 2019 року вона отримала замовлень на 3,8 млн грн.

Підприємиця вже фігурувала в матеріалі «Наші гроші. Львів» як ймовірна змовниця в тендері від Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Вона та її конкурентка Ірина Григорук подали схожі за змістом на оформленням довідки, які замовник вимагав у довільній формі.

Київське підприємство «Торговий дім «Волес» працює на ринку з 2017 року, займається продажем фармацевтичних товарів. Власником та водночас директором компанії є житель Київської області Максим Максимченко. Він до 2016 року був власником вищезгаданого ТОВ «Волес».

Протягом 2019-2020 років «Торговий дім «Волес» отримав замовлень на 26 млн грн, з них – 2,6 млн грн у Львівській області.