ОДА повторно віддала екс-керівнику митниці 2 гектара заказника, де він вже розпочав будівництво
15.05.2020   //  

Волинська обласна держадміністрація виділила ТОВ «Веста-М» в користування на 20 років лісову ділянку площею 2,3 га.

Про це пише видання «Конкурент» з посиланням на розпорядження голови Волинської ОДА  Юрія Погуляйка №263 від 8 травня 2020 року.

Ділянка перебуває у постійному користуванні ДП «Турійський лісгосп», це територія загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський». Використовуватися ліс може з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Відповідно до Положення про загальнозоологічний заказник місцевого значення «Озерянський» Турійського району Волинської області на території заказника забороняється передача його у господарське використання, оренду, надання земельних ділянок під забудову.

Ділянку надають без вилучення у постійного лісокористувача.

Одним із засновників та безпосереднім керівником ТОВ «Веста М» є діючий депутат Волинської обласної ради та колишній начальник Волинської митниці Роман Микитюк.

У листопаді 2019 року зазначену ділянку вже надавали «Веста М»,розпорядження тоді підписав тимчасовий в.о. голови ОДА Олександр Киричук. Проте після розслідування прокуратури, розпорядження ОДА було скасовано у січні 2020-го.

Перед цим видання «Сила правди» встановило, що Веста М» вело будівництво на орендованих угіддях, до складу яких частково потрапили землі зоологічного заказника «Озерянський». Хоча положення про заказник забороняє на його території будівництво. Коли активісти звернулись до управління Держекоінспекції з проханням про позапланову перевірку ДП «Турійське ЛГ», за словами інспекторів, лісівники їх просто не допустили. Зрештою, за фактом розміщення у заказнику вищевказаних споруд відкрили кримінальне провадження.

В грудні 2019 року головою Волинської ОДА було призначено Юрія Погуляйка, який до того багато років служив в органах внутрішніх справ та податковій міліції.