ОДА злила донору партії Ляшка 7 мільйонів на проекти ремонту доріг
12.05.2020   //  

Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації в березні-квітні уклав прямих угод з ТОВ «Інжинір Буд Проект» на виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт доріг вартістю 7,4 млн грн.

Про це написало видання «Кропива».

За даними «Прозорро», за два місяці без проведення відкритих тендерів було укладено 19 угод на розроблення ПКД з ремонту місцевих доріг загального значення

«Інжинір Буд Проект» зареєстроване в Києві, його керівником та засновником є Риковцев Олексій. В 2018-2019 роках він профінансував Радикальну партію Олега Ляшка на суму в 643 тис грн.

Цього року освоєнням коштів на ремонт місцевих автодоріг загального користування, за лобіювання голови Черкаської ОДА Романа Боднара, займається Департамент будівництва облдержадміністрації. До цього, замовником відповідних робіт виступало ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області».

Від «Наших грошей»

За даними «Прозорро», з квітня 2018 року «Інжинір Буд Проект» уклала угод на 29,63 млн грн.  Це співпало зі зміною власника фірми, коли Риковцев змінив в цьому статусі Анастасію Березинську, яка продовжує залишатися власником ТОВ «Містінжинірінг». Обидві фірми зареєстровані за однією за однією адресою: м.Київ, вулиця Еспланадна, будинок 30, офіс 5. «Містінжинірінг».  виключно за переговорною процедурою отримує замовлення від ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» (Кропивницький), з жовтня минулого року було укладено угод на 9,98 млн грн.

Олексій Риковцев також є співвласником ТОВ «Юридична компанія «Б.Б.Груп». Ця фірма також зареєстрована за однією адресою з «Інжинір Буд Проект» та «Містінжинірінг».