Слідчі розслідують, як чиновники Українки дозволили забудувати багатоповерхівками берег Дніпра
11.05.2020   //  

Слідчий відділ Обухівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області у лютому цього року розпочав розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Української міської ради при затвердженні Детального плану території обмеженої урізом води Канівського водосховища, вул. Соснова та територією міського пляжу в м. Українка. Про це свідчить ухвала Обухівського районного суду Київської області від 7 квітня.

Як наголошують слідчі, вказаний детальний план передбачає забудову багатоквартирними житловими будинками 100-метрової прибережної захисної смуги річки Дніпро.

Вказаний ДПТ був затверджений рішенням Української міськради 24 жовтня 2019 року.

Суд надав слідчим тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: протоколу та списку присутніх депутатів, відомості про поіменне голосування та рішення міської ради від 24.10.2019 про затвердження зазначеного ДПТ, висновок постійної комісії щодо рекомендацій про затвердження детального плану території, вхідна та вихідна кореспонденція щодо цього ДПТ, висновки відділу архітектури та містобудування, на підставі яких у подальшому прийняте рішення від 24.10.2019, з подальшим вилученням копій документ