COVID-19 Прикордонники купили апарати вентиляції легень на третину дорожче Дніпра
07.05.2020   //  

Окрема комендатура охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498) 5 травня замовила ТОВ «Медгарант» апаратів для штучної вентиляції легень на 29,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня у відомчі лікарні ДПСУ в Києві, Ізмаїлі, Львові та Харкові поставлять 22 модульні апарати для штучної вентиляції легень Jenny по 1,35 млн грн., або $50 тис.

Кожен комплект включає док-станцію Jenny DS із вентиляційним модулем Jenny VM, а також не менше двох акумуляторних батарей Li-Ion із можливістю «гарячої заміни».

У березні КНП «Міська клінічна лікарня № 21 ім. проф. Є.Г.Попкової» Дніпровської міської ради замовило в «Медгаранту» апарати ШВЛ Jenny VM на третину дешевше – по 981 тис грн., або $37 тис. Але тоді детальні характеристики і склад не були оприлюднені.

За даними сайту виробника «MS Westfalia GmbH» (Німеччина), модульна станція лікаря анестезіолога-реаніматолога Jenny може включати у себе вентиляційний модуль Jenny VM, модуль моніторингу Jenny MM та модуль дефібриляції Jenny DM із приладдям.

Гарантійний строк на оплачені авансом апарати не раніше 2019 року випуску складає рік.

Як повідомляли «Наші гроші», столична фірма «Медгарант» належала до групи братів Германа та Володимира Фісталів. Зараз її записано на киянина Олександра Островського, а директором є Ольга Кривокобильська. Із 2008 року фірма натендерила 2,55 млрд грн.