Облавтодорівці розтратили резерв пального для надзвичайних ситуацій, який передали групі «WOG»
06.05.2020   //  

Поліція вважає, що службові особи ДП «Житомирський облавтодор», Управління цивільного захисту населення Житомирської ОДА та ТОВ «Нафтотрейд ресурс» розтратили регіональний матеріальний резерв пального (93,5 тис літрів) для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Житомирської області на загальну суму 1,50 млн грн.

Про це свідчить ухвала Корольовського районного суду міста Житомира від 20 квітня.

За даними слідчих, які розслідують кримінальне провадження № 22019060000000035 від 11.09.2019, згідно з розпорядженням Голови Житомирської ОДА від 13.02.2015 «Про регіональний резерв пально-мастильних матеріалів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» та рішенням облради від 16.01.2015 з обласного бюджету було виділено кошти для створення регіонального матеріального резерву на базі ДП «Житомирський  облавтодор».

Того ж року Департамент фінансів Житомирської ОДА перерахував 1,50 млн грн. на казначейський рахунок Управління ЦЗН Житомирської ОДА, які в подальшому були спрямовані на рахунок «Житомирський облавтодор».

У кінці 2015 р. «Житомирський облавтодор», виконуючи вимоги розпорядження, закупив пальне в талонах: у ТОВ «ВОГ Рітейл», на 1,33 млн грн. (дизельне пальне – 49,3 тис л, бензин А-92 – 33,7 тис л); у ПП «Окко-бізнес контракт» на 168 тис грн. (дизельне пальне – 10,5 тис літрів).

Після придбання пальне знаходилось на зберіганні в ДП «Житомирський облавтодор».

В подальшому, порушуючи розпорядження голови Житомирської ОДА №43, під виглядом заміни талонів на інші з продовженим терміном дії, директор ДП «Житомирський облавтодор» підписав договір відповідального зберігання від 01.12.2017 з ТОВ «Нафтотрейд ресурс», на підставі якого цій фірмі було безпідставно передано талони на пальне (53,8 тис л дизельного пального Mustang та 33,7 тис л бензину Mustang 92). Решта придбаного пального (6 тис літрів дизельного пального) залишилась в ДП «Житомирський облавтодор».

Після цього, у кінці 2018 р. ТОВ «Нафтотрейд ресурс» повідомив ДП «Житомирський облавтодор», що за порушення дорожниками зобов`язань по договору поставки нафтопродуктів оптовими партіями від 10.02.2016, фірма утримує пальне на свою користь.

Посадові особи ДП «Житомирський облавтодор» будь-яких заперечень не висловлювали та списали матеріальний резерв з позабалансового рахунку.

Суд надав слідчим доступ до документації щодо пального, яка знаходиться в «Нафтотрейд ресурс».

ТОВ «Нафтотрейд Ресурс» відноситься до групи «WOG». Луцьке «Нафтотрейд Ресурс» на чолі з Віталієм Базюченком через ТОВ «Дукат» і ТОВ ВКФ «Віта-Авто» належить співвласникам групи «Континіум» Сергію Лагуру, Степану Івахіву та дітям покійного лідера цієї групи Ігоря Єремеєва Роману і Софії Єремеєвим.

Як повідомлялося, з 16 квітня на території Житомирської області тривали пожежі. Вони охопили територію у більше, ніж 4 тис га.