Економія державних коштів на ремонті доріг при Кубракову впала вдвічі
06.05.2020   //  

З початку 2020 року через ініційовані Укравтодором обмеження конкуренції на тендерах з будівництва доріг економія у порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротилася на 6%.

Про це повідомило видання «Олігарх», яке проаналізувало в «Прозорро» найбільші тендери на будівництво доріг в 2019-2020 роках на загальну суму понад 100 млрд грн.

Так, в першому кварталі 2020 року середня конкуренція в 730 тендерах на суму вище 50 млн грн. впала з 3,5 до 2,7 компаній у порівнянні з першим кварталом 2019 року. Різниця між пропозиціями переможців торгів і очікуваною вартістю тендерів скоротилася з 10% до 4,5%.

Різке скорочення економії співпало з впровадженням Державним агентством автомобільних доріг (Укравтодором) додаткових жорстких вимог в тендерній документації, які були спрямовані на обмеження кількості учасників в закупівлях щодо ремонту великих трас. Новим вимогам відповідає обмежена кількість компаній, які об’єднані під дахом Національної асоціації дорожників України. З початку року на п’ять фірм НАДУ – «Онур», «Автомагістраль-Південь», «Ростдорстрой», «Альтком» та «СУНП «Автострада», припало понад 80% всіх дорожніх тендерів.

Для збільшення цього відсотку та уникнення оскаржень АМКУ Укравтодор ініціював розроблення в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Методології щодо особливостей здійснення закупівель у сфері будівництва автомобільних доріг, де хотів прописати жорсткі вимоги до учасників тендерів.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль, чиїм радником нещодавно став президент НАДУ Тарас Сиротинський, анонсував виділення 100 млрд грн. в дорожнє будівництво. Таким чином, зниження економії на тендерах на 6% за підсумками року може призвести до переплати 6 млрд грн., підрахував «Олігарх».

Як повідомляли «Наші гроші», учасники дорожнього картелю користуються завищеними цінами будматеріалів в тендерах Укравтодору. Впровадження дискримінаційних обмежень і зменшення економії на торгах відбулось після призначення керівником Укравтодору Олександра Кубракова у листопаді 2019 року.