Оточення Непопа продовжить реконструкцію Київського зоопарку за 803 мільйони
05.05.2020   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 30 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Фундамент» про третю чергу реконструкції об’єктів Київського зоологічного парку за 802,84 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2023 року, тобто за чотири роки мають збудувати адмінбудівлю, паркінг, каси, павільйони «Тераріум» і «Мадагаскар» за штучними водоймами з водоспадами, павільйон сумісної експозиції Нової Гвінеї, Мадагаскару та Комодо, інженерні мережі, індивідуальні теплові пункти і котельні. Також передбачені вертикальне планування, освітлення, підпірні стіни, сходи, малі архітектурні форми, навігація, благоустрій та озеленення.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни гарячекатаної арматурної сталі, цегли, щебеню, розчину, бетону, асфальту відповідають ринку та іншим торгам.

Світлопрозора конструкція даху Texlon ETFE на 42,91 млн грн. коштує 10 240 грн./кв. м.

Плити Scalamid FAB 3200x1200x8 невідомого кольору купили по 1 532 грн./кв. м. Зараз у відкритих джерелах її можна знайти по 1 474-1 957 грн./кв. м залежно від кольору.

Газонна решітка Ecoraster E50 обійдеться у 563 грн./кв. м. Нині в інтернет-магазині вона коштує дорожче: чорна – 25 євро, або 732 грн./кв. м, зелена – 26 євро, або 762 грн./кв. м.

Ціна угоди всього на 0,01% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 802,89 млн грн.

Нагадаємо, замовник встановив у тендерній документації дискримінаційну вимогу, якою міг регулювати участь небажаних конкурентів у тендері. Йшлося про право вимагати в переможця забезпечення виконання угоди у формі застави в розмірі до 5% ціни угоди.

«Фундамент» належать Дмитру Алєксєєву, Віталію Пузійчуку і кіпрській фірмі «Амбер Рутенія». Переможець пов’язаний з екс-директором «Житлоінвестбуду» (до 2018 року), заступником голови КМДА і депутатом Київради від «БПП» Вячеславом Непопом.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «БП-4 КМБ-1» Івана Примаченка і Костянтина Лядецького, які колись працювали в тоді ще СМУ-4 тресту «Київміськбуд-1».

Фірмою з подібною назвою – ТОВ «БП-3 КМБ-1» – володіють Юрій Ігнатченко та ТОВ «Регіональні ресурси» Олени Довбенко. Останнє раніше належало Максиму Микитасю.

До аукціону не допустили дві фірми. Попередній підрядник щодо зоопарку ТОВ «УХБП-Київ» надав неповну копію паспорту підписанта й аналогічний договір без додаткових угод, а також не вказав марку і модель техніки в довідці й договорі про надання послуг.

ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» теж відхилили через неповний паспорт підписанта і відсутність інформації про стаж деяких працівників і систему оподаткування. Крім того, замовник вирішив, що надана фірмою згода суб’єкта персональних даних не відповідає вимогам, а листи від власників майна не містять інформації про незаперечення його використання на цьому будівництві впродовж усього строку. В одному з цих листів не було найменувань.

«Ріола-Модуль Лтд» оскаржила відхилення в АМКУ, відбивши всі претензії замовника, крім невідповідних листів від власників майна. Зокрема адмінколегія вирішила, що окремі сторінки паспорта підписанта (№1-5, 12-13) дають можливість ідентифікувати особу.

Нагадаємо, до липня 2019 року адмінколегія АМКУ вважала, що, якщо замовник вимагає, щоб учасник подав копію паспорта підписанта, то учасник повинен надати всі сторінки. Але з серпня 2019 року вказана практика стала змінюватись випадково на розсуд колегії.