Мерія Борисполя заради свого фавориту знову вигнала конкурента з дороги за 26 мільйонів
05.05.2020   //  

Головне управління ЖКГ виконавчого комітету Бориспільської міської ради оголосило про намір укласти угоду з ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» на капітальний ремонт частини дороги Бориспіль – Дударків на суму 26,30 млн гривень, відхиливши пропозиції інших учасників попри нижчу вартість. При чому оголосивши на виконання одного й того ж підряду два паралельних тендери. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Позмагатись за підряд прийшло вісім компаній – КП Бориспільської райради «Благоустрій», «ДС пром груп»,  «Броварське шляхово-будівельне управління №50», «Дорстрой», «БК Строй-буд», «Альянс будівельників України», «Житлошляхбуд» та «Будівельна компанія- ВР».

В результаті аукціону найнижчу вартість 24,00 млн грн запропонувало ТОВ «ДС пром груп» – на 27% меншу за очікувану вартість закупівлі. Але замовник відхилив пропозицію через те, що компанія завантажила нечитабельні і поганої якості копії наказів на працівників. Також замовник відхилив і другу найнижчу пропозицію КП Бориспільської райради «Благоустрій» за невідповідність вимогам тендерної документації.

Тож перемогу отримало ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» з пропозицією 26,30 млн гривень, що на два мільйони більше за найнижчу пропозицію аукціона.

«ДС пром груп» оскаржило в Антимонопольному комітеті своє відхилення. У скарзі фірма зазначала, що документи, які компанія подала у складі тендерної пропозиції, є читабельними, та дозволяють ідентифікувати зміст наказів.

4 квітня Тендерна колегія АМКУ зобов’язала замовника скасувати рішення про відхилення пропозиції «ДС пром груп». Управління ЖКГ спочатку виконало рішення АМКУ, але за два тижні повторним протоколом знову відхилило пропозицію конкурента.

Намір про укладання договору оголосили ПАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50», яке є абсолютним фаворитом серед підрядників головного управління ЖКГ  виконавчого комітету Бориспільської міської ради. За останні роки компанія виграла у бориспільського управління ЖКГ 253 підряди на загальну вартість 129,93  мільйони гривень.

Крім того, 10 квітня УЖКГ оголосило ідентичний тендер на ремонт тієї ж самої ділянки дороги на ту ж саму суму. Попередній тендер не був скасований, тож замовник проводить паралельно два однакових тендери на одну й ту саму закупівлю, плануючи витратити на той самий об’єкт два рази по 32,88 млн гривень.

Бориспільське управління ЖКГ не вперше відхиляє дешевші пропозиції конкурентів заради свого фаворита. До прикладу, у тендері на 5,72 мільйони гривень  нижчу пропозиції запропонувала інша компанія, але її пропозицію відхилили і уклали договір з «Броварське шляхово-будівельне управління №50». З цього приводу Державна аудиторська служба провела моніторинг і зобов’язала замовника скасувати неправомірне відхилення, та розірвати договір.  Відхилила пропозиції інших учасників бориспільське управління ЖКГ і в тендері на 11,57 мільйонів гривень, де переможна пропозиція була менша на мільйон.

ПрАТ «Броварське шляхово-будівельне управління №50» належить Тамілі Свірідовій (9%) та  Віктору Гавриленко (74%). Останній  у 2002-2003 роках очолював ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».