Тендерні тролі Укравтодору-2
04.05.2020   //  

Автор публікації – Юрій Ніколов

Голова Укравтодору Олександр Кубраков і прісні продовжують нагнітати істерику довкола оскаржень тендерів в АМКУ. Мовляв, як тут не плакати, коли різні пройдохи оскаржили тендерів на 5 мільярдів гривень, і мовляв саме це загрожує зривом президентському дорожньому будівництву (а не невгамовна жадібність картелю).

Ок, ми не горді, ще раз поклонимось і нагадаємо, що зараз в тендерах Укравтодору найчастіше оскаржується заточка по досвіду 100х85, яку Антимонопольний вже стопіцот разів визнавав дискримінаційною. Але якщо ти настільки упоротий, що продовжуєш штрикати пальці в розетку навіть коли тебе серійно било током – то дурний тобі винуватий. Ми вже писали про те, як Укравтодор вніс заточку в тендер, АМКУ визнав її дискримінаційною і наказав її знести, але чиновники тупо переставили коми і формально зміни внесли, але заточку залишили у всій красі. У такій ситуації неважко було скласти один плюс один і зрозуміти, що тобі знову прилетить скарга в АМКУ. І вона прилетіла. І тендер знову відклався у часі, хоча міг бути проведений ще місяць тому.

Тим більш не секрет, що Укравтодор дуже вибірково підходить до різних фірм. Одним – товариська поблажливість до факапів, іншим – вся строгість підзаконних актів та неформального тиску чиновників.

Наприклад в цьому тендері по ремонту М-21 в Житомирській області вартістю 132,00 млн грн Укравтодор чомусь не побачив жахливого стану асфальтобетонного заводу, якому укравтодорівці самі і видали атестат, що він нібито може випускати якісний новітній асфальт ЩМАС (див. «Потьомкінський завод «Укравтодору» чи чудеса ржавої техніки? (відео)»). Більше того, укравтодорівці змогли не побачити взагалі очевидного факапу: відсутності у фірми «Автострада» атестату виробництва матеріалів згідно ДСТУ Б В.2.7-127:2015, який самі ж жорстко і вимагали в тендерній документації. А це абсолютно законні і формальні підстави для подальших юридичних розборок, які знову ж таки спровоковані самим Укравтодором. Бо ж він не хоче працювати по принципу працювати по принципу «закон один для всіх». А хоче так: картелю – все, решті – смерть від дискримінації.

Після такого емоційного введення в тему тролінга дозволимо собі нагадати про нашу попередню публікацію «Тендерні тролі «Укравтодору», у якій ми показали, що на торгах Укравтодору насправді мало справжніх тендерних тролів, які відрізняються від звичайних скаржників тим, що подають, а потім ще до розгляду відкликають свої скарги, банально затягуючи процес торгів без формального зиску для себе у вигляді позитивного рішення колегії АМКУ. Мова йде всього про кілька десятків таких скарг на рік.

Цього разу докладніше розповімо про інші нюанси оскаржень дорожніх закупівель, виявлені експертами «Ліги антитрасту» в ході аналізу кількох тисяч тендерів Укравтодору в системі «Прозорро» з 2016 року.

 

Для початку кілька цікавих фактів про компанії, статутний капітал яких є мізерним у порівняння з вартістю контрактів, які вони отримують від держави.

Одразу зауважимо, що ми не вважаємо такі компанії тролями, але керівництво Укравтодору іншої думки. Мовляв компанії-скаржники з невеликим статутним капіталом звертаються до АМКУ тільки з метою тролінгу та не здатні будувати якісні дороги.
Тому «Ліга антитрасту» перевірила статутні капітали всіх компаній, що хоч раз вигравали в укравтодорівських тендерах та подали хоч одну скаргу на них до тендерної колегії АМКУ.

  • 55% скарг було подано компаніями статутний капітал яких є меншим за 100 тис грн.
  • 59% задоволених скарг припадає саме на такі компанії.
  • Статутний капітал лідера дорожніх підрядів Укравтодору – ТОВ «Автомагістраль-Південь» (отримала бюджетних контрактів на суму більше 33 млрд. грн) – становить лише 40 000 грн, що співставно з вартістю стола, стільця та недорогого комп’ютера.

  • Статутний капітал компанії «Полтавабудцентр», яку Укравтодор регулярно називає «тролем», є більш ніж в два рази більшим за статутний капітал лідера підрядів Укравтодору.
  • Статутний капітал ПП «Автомагістраль», однієї з компаній, що не потрапляє під дискримінаційні вимоги типової тендерної документації Укравтодору, є в 272 рази більшим за статутний капітал «Автомагістралі-Південь».
  • Шість з 15 найбільших статутних капіталів належать державним облавтодорам. І лише одна з компаній, що посідає перші п’ятнадцять місць по величині статутного капіталу, ТОВ СП «Автострада» має шанс прийняти участь в усіх тендерах Укравтодору, інші 14 – не зможуть виконати всі вимоги нової укравтодорівської тендерної документації.

#Я_дерусь_потому_что_я_дерусь

Це компанії, які подають скарги просто, щоб подати. Розуміють, що порушення немає, що практика Колегії інша, що в задоволенні скарги буде відмовлено, але все одно скаржаться. Хоча б задля того аби всім нашкодити блокуванням на три тижні тендерних процедур.

Найбільше 38 скарг від компанії ТОВ «Буд Пром Лайн». На другому місці ПП «Полтавабудцентр» з 24 скаргами. Та на третьому місці Хмельницький облавтодор (тобто сам же Укравтодор) з 19 програними скаргами в АМКУ. До речі, 5 та 6 місце посідають фаворити Укравтодору – «ПБС» і «Автомагістраль-Південь».

Але і це ще не все.

Як виявилось 40% скарг на тендерах Укравтодору задовольняються тендерною Колегією АМКУ. Тобто в 40 зі 100 оскаржених процедур Укравтодор порушує чинне українське законодавство. При цьому, це абсолютно не значить, що в інших 60% не порушує. Адже в цих 60% у тому числі скарги, що були відкликані, залишені без розгляду, у зв’язку з невнесенням плати, скарги по відміненим процедурам, ситуації, в яких АМКУ припинив розгляд, бо Укравтодор самостійно виправив порушення та інше. В підсумку відсоток скарг, вирішених на користь Укравтодору, складає 24%, що майже в два рази менше ніж скарг, вирішених на користь бізнесу.

Отже, якщо підсумувати, то на роль троля в категорії «я_дерусь_потому_что_я_дерусь» більше підходить сам Укравтодор, ніж компанії-підрядники.

Крім того, типова тендерна документація ніяким чином не заборонить компаніям подавати скарги в АМКУ, а тендерній Колегії приймати їх до розгляду. Підстави для залишення скарги без розгляду викладені в статті 18 Закону України «Про публічні закупівлі» та прийняття типової тендерної документації, методології тощо до них не відносяться. Попри завіряння очільника Укравтодору, що АМКУ повинен буде залишати скарги без розгляду з прийняттям типової тендерної документації – це не правда.

#Тролі_надували

Це компанії, що взяли участь в тендері, перемогли на аукціоні, але в результаті відмовились укладати договір.

Виявилось, що таких випадків було всього 25 за більш ніж три роки. При чому найбільша кількість відмов від підписання договору однією компанією ТОВ «ДС Пром Груп» – всього три! На другому місці з двома відмовами підписати договір за три роки – державний облавтодор, ТОВ «Альтіс-Констракшн» та ТОВ «Ніжинська ПШМК».

Отже або Укравтодор в пошуку тролів вийшов на самого себе, або хтось просто вигадав тролінг у вигляді виграшу тендеру та не підписання договору. Якщо так, то:

(а) боротись з самим собою треба не типовими документаціями, а посадками;

(б) якщо ж проблеми немає, то боротись з вигаданим ворогом – шкідлива та безглузда ідея. В Укравтодорі є багато справжніх проблем.

#Тролі_сім_п’ятниць_на_тиждень

Інший вид тролінгу – коли компанія подає скаргу на умови закупівлі, отримує перемогу, тендерна колегія АМКУ задовольняє скаргу та зобов’язує замовника внести зміни. Але в підсумку компанія-скаржник не бере участі в закупівлі.

За більш ніж три роки таких випадків була аж 16. Для розуміння – це менше ніж 1% від всіх оскаржень.

При цьому типова тендерна документація Укравтодору ніяким чином не завадить це продовжувати робити. Бо вона не забороняє тролям скаржитись. Як рік тому, так і сьогодні компанії матимуть можливість подати скаргу та не прийняти в подальшому участь в процедурі.

Але допомогти в цьому має довгоочікуване рішення уряду, який підняв розмір плати за подання скарги з 5-15 тис грн, до 0,3-0,6% від очікуваної вартості тендерів, оголошених після 19 квітня. Звичайно, це також не є панацеєю. Але створює додаткові складнощі у подібних оскарженнях та робить його суттєво дорожчим.

Юрій Ніколов, «Наші гроші»