«Оператор ГТС» роздав третину мільярда на електроенергію з економією 30%
30.04.2020   //  

ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» АТ «Магістральні газопроводи України» у квітні за результатами тендерів уклало шість угод про постачання електричної енергії на загальну суму 371,73 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Сума угод на третину нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 546,65 млн грн.

Загалом замовляють 260,10 млн кіловат-годин електроенергії по всій території України.

Фактична ціна кіловат-години буде розрахована за формулою Цфакт. + Цп + Цпосл., де:

Цфакт. – фактична ціна купівлі постачальником електроенергії в розрахунковому періоду на РДН/ВДР, грн. (без ПДВ), з урахуванням обов’язкових податків (крім ПДВ), зборів та платежів, що передбачені правилами ринку, законодавством та іншими нормативними документами, яка в будь-якому разі не перевищує договірну ціну;

Цп – регульований тариф на послуги з передачі електроенергії, грн. (без ПДВ). У випадку зміни тарифу для розрахунку застосовується тариф, який діє на момент надання послуг;

Цпосл. – ціна послуг постачальника, грн. (без ПДВ), що безпосередньо пов’язані із забезпеченням постачання електроенергії споживачу, яка наведена нижче.

Потім на результат розрахунку за наведеною формулою нараховується 20% ПДВ.

  • Київське ТОВ «Терра ВВВ» директорки Віри Климик із Житомирщини за 251,00 млн грн. поставить 188,70 млн кіловат-годин електроенергії для Центру і Заходу за попередніми цінами 1,32-1,34 грн./кВт*год. На послуги фірми припадає 0,12 грн.
  • Київське ТОВ «Павер Інжинірінг» місцевого директора Андрія Баранова за 82,93 млн грн. поставить 48,90 млн кіловат-годин електроенергії для Сходу, Заходу і Центру за попередньою ціною 1,57-1,79 грн./кВт*год. На послуги фірми припадає 0,12-0,18 грн.

Раніше Баранов очолював Українське державне виробниче підприємство «Ізотоп», а перед тим декларував зарплату від АТ «Укртрансгаз». Його дружина Ірина Баранова працювала чи працює в ТОВ «Агенція інвестиційного менеджменту» з орбіти Дмитра Фірташа. Ця «Агенція» у попередні роки була одним з ключових постачальників енергії для «Уктрансгазу».

  • Київське ТОВ «Велінком» директорки Ольги Мосійчук із Житомирщини за 37,80 млн грн. поставить 22,50 млн кіловат-годин електроенергії для Півночі за попередньою ціною 1,68 грн./кВт*год. На послуги фірми припадає 0,06 грн.

Усі три постачальники виграли торги за ціною. На одному тендері замовник не допустив до аукціону ТОВ «Енера Чернігів» через неправильний строк дії банківської гарантії.

В окремих відкритих торгах також брали участь ТОВ «Енерджі Трейд Груп», ТОВ «Енерго Збут Транс», ТОВ «Енергум», ТОВ «Енера Суми», ТОВ «Торгова електрична компанія», ТОВ «Спеценергогруп», ТОВ «Прикарпатенерготрейд», ТОВ «Електро-Ресурс», ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», ТОВ «Енергоінвестпроект», ТОВ «Львівенергозбут», ТОВ «Енера Вінниця» та ТОВ «Юнайтед Енерджі».