Депутат Кернеса створив нову фірму для ремонту скверу на майдані Свободи, бо стару забанив АМКУ і трясе поліція
28.04.2020   //  

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради 22 квітня за результатами тендеру замовило ТОВ «Спецбуд-3 Лтд» реконструкцію скверу на майдані Свободи за 101,14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У березні 2018 року ТДВ «Спецбуд-3» виграло тендер Управління щодо реконструкції скверу на майдані Свободи на 88,56 млн грн., причому ціни будівельних матеріалів було сховано. Із цих коштів фірмі виплатили 36,73 млн грн. У 2019 році проект скоригували.

За новою угодою з ТОВ «Спецбуд-3 Лтд», роботи мають завершити до кінця 2021 року.

Підсумкова відомість ресурсів знову не опублікована, але оприлюднені ціни монтованого обладнання, а саме фонтану з технічним приміщенням і системою санітарного контролю.

Пішохідний круглий фонтан площею 274 кв. м на місці клумби посеред скверу включає сім кіл сопел з подачею води у різних напрямках та на різну висоту від 5,5 м до 1,5 м.

Срібні сопла Oase Comet 14 мм коштують 1 135 грн., тоді як на ринку – від 1 446 грн.

Як і раніше, субпідрядник ТОВ «Тетра Групп» виконає роботи не менше ніж на 20% вартості підряду. Фірма Аліни Амеліної, Марини Васєхи, Віталія Голубєва і Сергія Демиденка виробляє продукцію з граніту і мармуру та світлопрозорі конструкції.

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 102,31 млн грн.

Як і на першому тендері Управління щодо скверу в 2018 році, нині єдиним конкурентом було ПрАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка – екс-депутата Харківської облради від Партії регіонів, а нині – члену виконкому Харківської міськради.

Бенефіціаром старого підрядника ТДВ «Спецбуд-3» є депутат Харківської міськради з оточення Геннадія Кернеса – Віталій Ганжа. За даними системи «YouControl», він же володів новим підрядником ТОВ «Спецбуд-3 Лтд», доки його не переписали на Богдана Веремейченка, до 2017 року – головного спеціаліста-юрисконсульта юридичного сектора Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі міста Харкова.

Раніше ТОВ «Спецбуд-3 Лтд» отримав дрібних підрядів на Харківщині на 9,14 млн грн.

Нагадаємо, влітку 2019 року Харківське обласне тервідділення АМКУ оштрафувало за тендерну змову ТДВ «Спецбуд-3» на 1,3 млн грн. і ТОВ «Вега-буд» на 1,3 млн грн. При цьому обом було заборонено брати участь у відкритих тендерах протягом трьох років.

Крім того, як пише «Харківський антикорупційний центр», поліція підозрює посадовців ТДВ «Спецбуд-3» у використанні будівельного сміття замість щебеню під час виконання угод з Департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міськради щодо ремонту внутрішньо квартальних доріг на загальну суму понад 15 млн грн.