Фонд стартапів через карантин відмінив закупівлю івентів у ФОПа без низки документів
25.04.2020   //  

Фонд розвитку інновацій Міністерства фінансів України 14 квітня відмінив закупівлю послуг з організації заходів на 840 тис грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Український фонд стартапів хотів замовити на цей рік організацію 10 заходів на зразок публічних презентацій проектів та інтерактивних дискусій у Києві. У кожному заході орієнтовною тривалістю до 10 годин мало брати учать до 100 осіб. Переможець мав забезпечити зал, обладнання, устаткування, матеріали, засоби, персонал для зустрічі гостей, експлуатації обладнання, (де)монтажу устаткування, кейтеринг до двох перерв на каву, виготовлення рекламних матеріалів, інформаційної та аудіовізуальної продукції.

За підсумками аукціону п’ять учасників запропонували такі ціни:

  • ФОП Шульга Сергій Леонідович – 840 тис грн.
  • ТОВ «Євромедіа Компані» – 1,20 млн грн.
  • ФОП Гречківська Ірина Ростиславівна – 1,20 млн грн.
  • ТОВ «Ай-Тур» – 1,20 млн грн.
  • ТОВ «Кашт Івент Сервіс» – 1,25 млн грн.

Замовник 13 квітня обрав переможцем запорізького підприємця Сергія Шульгу («Sila Agency») з найнижчою ціною. Однак житомирська підприємниця Ірина Гречківська («Moykorporativ») з вищою ціною заявила у вимозі до процедури, що Шульга не надав низку документів, які вимагались тендерною документацією. Йшлося про довідку щодо захисту довкілля, інформацію про працівників, про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі та про відсутність підстав для відмови в участі за ст. 17. Також Шульга не мав КВЕДів щодо організації заходів і подав пропозицію без підпису в .docx, а замовник помилково назвав у протоколі відкриті торги допороговою закупівлю.

Наступного дня замовник відмінив закупівлю, так і не відповівши на вимогу. Причиною він назвав державний карантин до 24 квітня 2020 року в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2:

«…формат заходів <…> не відповідатиме нормам безпеки та суті вжитих урядом заходів щодо зупинення поширення COVID-19, у зв’язку із чим доцільним є рішення про відміну торгів щодо закупівлі послуг на організацію заходів, оскільки потреба у закупівлі такого роду послуг станом на сьогодні та із врахуванням перспектив розвитку подій після скасування карантину чи продовження карантину із послабленням заходів безпеки відсутня».

Фонд розвитку інновацій з 2018 року очолює Павло Карташов, а уповноваженою особою є його головний юрисконсульт Леонід Покрова. До 2019 року Фонд підпорядковувався Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету міністрів України.