«Онур» і «Автостраду» у Дніпрі відхилили за одну й ту саму довідку
23.04.2020   //  

Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області не допустила до аукціону компанії «Онур конструкціон інтернешнл» та «СУНП «Автострада» за невідповідність вимогам замовника у торгах очікуваною вартістю 684,82 млн гривень.Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Тендерні пропозиції на тендер по ремонту траси Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка від с. Лобойківка до межі Дніпропетровської області (км 21+600 – межа Петриківського району) подали чотири компанії – «Автомагістраль-Південь», «Онур конструкціон інтернешнл», «Ростдорстрой» та «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада». Всі компанії є фаворитами Укравтодору і входять в Національну Асоціацію дорожників України.

Однак два учасники були відхилені – «Онур конструкціон інтернешнл» та «Автострада», при чому за претензії до одного й того ж документу.  Згідно тендерної документації, учасник мав надати довідку  щодо власної чи залученої необхідної  техніки (транспортних засобів, основних будівельних (дорожніх) машин, механізмів, обладнання та устаткування тощо). При чому у разі, якщо техніка не є власністю фірми, то учасник мав надати копії договорів з власниками техніки, дійсних  протягом всього строку виконання договору про закупівлю. Поміж іншої техніки замовник вимагав від учасника мати 48 самоскидів. Натомість, компанія «Автострада» надала договір з іншою компанією, яка підтверджує залучення усього 26 одиниць відповідної техніки. У компанії «Онур конструкціон інтернешнл» взагалі відсутня довідка, про наявність визначених у тендерній документації машин та механізмів для ремонту доріг.

Нагадаємо, «Наші гроші» вже писали про те, що  фаворити  Укравтодору, які зазвичай імітують між собою конкуренцію, роблять елементарні помилки у тендерній пропозиції, що призводить до їх відхилення з торгів. Тиждень тому так зробила компанія «Автомагістраль-Південь» на тендері у Харківський області.

Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із нею пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» (Туреччина).

Вінницьке ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада»» належить бізнесмену Максиму Шкілю – екс-помічнику нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка.