Військових підозрюють у розкраданні на недобудованій казармі в Чорноморському за 20 мільйонів
21.04.2020   //  

Поліція та Військова прокуратура вважають, що службові особи ТОВ «СК-Даріна» під час будівництва будівлі казарми поліпшеного планування №5 у військовому містечку в смт. Чорноморське Одеської області за 20 млн грн, спільно з інженерами технічного нагляду та за співучасті службових осіб Південного ТерКЕУ привласнили кошти в особливо великих розмірах.

Про це свідчить ухвала Київського райсуду Одеси від 26 березня.

У 2018 р. Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління (Південне ТерКЕУ) замовило «СК-Даріна» будівництва будівлі казарми поліпшеного планування №5 у військовому містечку № Ч-1 (смт. Чорноморське Лиманського району Одеської області) за 20,38 мнл грн. Будівництво повинно було завершитися в кінці 2018 р.

Південне ТерКЕУ на підставі актів приймання виконаних робіт перерахувало «СК-Даріна» 8,84 млн грн. Натомість «СК-Даріна» будівельні роботи в обсязі та строки не виконало і казарму не побудувало. Договірні відносини між Південним ТерКЕУ та «СК-Даріна» по казармі  припинено у грудні 2018 році.

Слідчі встановили, обсяги та вартість фактично виконаних ТОВ «СК-Даріна» робіт не відповідають обсягам та вартості визначеними звітною документацією, через завищення їх на 4,34 млн грн.

ТОВ «СК-Даріна» зареєстроване в с. Хлібодарівка Волноваського району Донецької обл. Засновниками є мешканка Хлібодарівки Олена Подустова та Євген Каленюк з Донецька, директор Володимир Дашкевич.

Згідно з «Прозорро», у 2017-2018 рр. «СК-Даріна» виграла п’ять тендерів на загальну суму 39,38 млн грн. Три з п’яти підрядів на 33,11 млн грн. фірма отримала від Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України.