Поліція розслідує завищення цін під час неякісного ремонту спортшколи «Олімпієць» за 100 мільйонів
20.04.2020   //  

Поліція розслідує порушення під час ремонту спортивної школи фірмою ТДВ «Виробниче будівельно-монтажне об’єднання «Одесбуд» за 98,10 млн грн., який замовило Управління з майнових відноси Одеської обласної ради. Про це свідчить ухвала Приморського районного суду Одеси від 9 квітня.

Управління замовило «ВБМО «Одесбуд» капітальний ремонт КЗ «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць» по проспекту Шевченка, 31а в Одесі за 98,10 млн грн. у жовтні 2018 р. Фірма повинна була відремонтувати спортивну школу до кінця 2019 р.

За даними слідчих, 07.02.2020 до поліції надійшло депутатське звернення. З’ясувалося, що спортивна школа КЗ « Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць» знаходиться у занедбаному стані. На стадіоні був проведений частковий ремонт покрівлі та було встановлено обладнання – кондиціонери, котрі вже декілька років після монтажу не працюють.

Правоохоронці  також встановили, що підряднику оплатили частину робіт, які він не проводив. Наприклад, згідно з актом виконаних робіт за листопад 2018 р., проведено роботи з демонтажу 1,2 тис кв м старої покрівлі з руберойду, але під час обстеження руберойд був на своєму місці, поверх нього була укладена нова покрівля. Демонтаж руберойду проводився лише на двох частинах покрівлі ( 12Х12 м), де знаходяться зараз блоки обладнання, а це загальна площа 288 кв м. Різниця складає 908 кв м попередньо не демонтованого руберойду.

Крім того, після вивчення ціни у актах виконаних робіт ТДВ «ВБМО «Одесбуд» на покрівельні матеріали, виявлено, що ціна на ПВХ мембрану 1,5 мм складає 320 грн. за один кв м, проте по факту через підприємство ТОВ «Чорноморський Пантеон» ця мембрана куплена за 160 грн. за один кв м у фактичного продавця ТОВ «Будіва ТМ». Оплачена на сьогоднішній день 645 кв м ПВХ мембрани, що складає 206 тис грн., але по факту заплачено 103 200 грн. Різниця у вартості фактичного придбання складає 100 тис грн. лише на одному виді матеріалу покрівлі.

Суд надав слідчим доступ до документації по капремонту КЗ «Одеська обласна школа вищої спортивної майстерності «Олімпієць», м. Одеса, проспект Шевченка, 31а., яка знаходиться в управлінні Одеської міської ради з майнових відносин.

У кінці 2019 р. одесити повідомляли, що спорткомплекс «Олімпієць» заливає. Вода потрапляла через частково розібраний дах.

ТДВ «ВБМО «Одесбуд» Бориса Маліка, Інни Ігнатьєвої, директора Івана Тукана, Віталія Савченка, Тетяни Супрун і Віри Тарабріної у жовтні 2018 р. виграло тендер вперше. Компанія співволодіє ТДВ «Арцизький завод залізобетонних виробів» разом із низкою фізичних осіб.

Тукан у 2015 році йшов у Одеську міськраду від партії «Наш край». Він також заснував ПП «Тіко» сам та ОК «Квартал Одесбуд» з Юрієм Дімовим та Іриною Мургуненко.