COVID-2019 «Укрзалізниця» скупилась апаратами для вентиляції легень на 17 мільйонів
17.04.2020   //  

Філія «Центр охорони здоров’я» ПАТ «Українська залізниця» 13 квітня уклала угоду з ТОВ «Ортоімпекс» про закупівлю апаратів штучної вентиляції легень для лікування нового коронавірусу на 17,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До липня протягом півтора місяця після заявки поставлять 24 мобільні апарати штучної вентиляції легень Air Liquide Monnal T60 (Франція) для дорослих і дітей по 725 тис грн.

У відкритих джерелах такий апарат коштує на замовлення дещо дорожче – 760 тис грн.

Серед закупівель інших замовників не вдалось знайти таких самих апаратів, однак нещодавно КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня» купило у ТОВ «Білімед» наступну, стаціонарну модель Air Liquide Monnal T75 за такою ж ціною в 725 тис грн.

Аванс у розмірі 50% оплатять протягом п’яти банківських днів після укладення договору, а решту протягом п’яти банківських днів після поставки. Апарати по три штуки розвезуть у залізничні лікарні №1, 2, 3 у Києві, №1, 2 у Харкові, а також у Дніпрі, Одесі та Львові.

Гарантійний строк експлуатації  товару не раніше 2019 року виготовлення складає рік.

Столичним «Ортоімпексом» володіє та керує Юрій Василенко – засновник і директор зареєстрованих у тому ж офісі ТОВ «Техмед Кардіо» і ПП «Донмед». Його дружина Анна Василенко подала декларацію за 2019 рік як заступниця начальника ГУ ДПС у Київській області, але зараз її немає в керівництві ні на старому сайті ДПС, ні на новому сайті ДФС.

Торік усі три фірми згадувались у кримінальному провадженні ГУ ДФС у м. Києві щодо можливого ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Український центр медичних технологій», ТОВ «Світмед», ТОВ «Альянс-2013» і ТОВ «Альянс Фарм».

Загалом починаючи з 2008 року «Ортоімпекс» отримав державних підрядів принаймні на 305,10 млн грн., «Техмед Кардіо» – н 378,80 млн грн., а «Донмед» – на 319,60 млн грн.