«Граніт-001» примусив ОДА повірити в документи прикарпатських чиновників, аби повернутись на тендер по дорозі на Лазурне
16.04.2020   //  

8 квітня Тендерна колегія АМКУ задовольнила скаргу ТОВ «Граніт-001» на неправомірне відхилення учасника тендеру на будівництво дороги Приморське-Лазурне у Херсонській області очікуваною вартістю 155,40 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Мова йде про тендер Департамента будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської облдержадміністрації. У торгах прийняли участь сім компаній – «Дорбудкапітал», «Броварське шляхово-будівельне управління №50», ДП «Херсонський облавтодор» ВАТ  «Автомобільні дороги України», «ДСТ № 4 г.Брест», «Автомагістраль-Південь», «Мего ЛТД» та «Граніт-001».

Тендерну «Граніту-001» відхили у зв’язку невідповідністю технічній документації. Учасник на вимогу документального підтвердження досвіду надав копії договорів укладених з ДП «Дороги Прикарпаття» на капітальний ремонт місцевих вулиць, відповідно до нього термін виконання робіт – грудень 2020 року. На думку замовника, враховуючи що вимогами документації для підтвердження кваліфікаційного критерію  не було встановлене його часткове виконання, пропозиція учасника не відповідає вимогам документації.

У скарзі до АМКУ компанія «Граніт-001» зазначала, що документація не містить будь-яких вимог щодо того, що аналогічний договір має бути виконаний  повністю, або ж не менше ніж на якийсь відсоток від суми договору. А отже пропозиція учасника не може бути відхилена на  підставі того, що якісь вимоги «не встановлені» тендерною документацією.

В результаті розгляду тендерна колегія АМКУ задовольнила скаргу компанії, і зобов’язала замовника скасувати рішення щодо відхилення тендерної пропозиції ТОВ  «Граніт-001».

Нагадаємо, раніше фірма оскаржила в АМКУ заточку Укравтодору щодо наявності досвіду по аналогічним роботам в об’ємі 100% по договорам, які виконані на 85%, яку замовник вносить у тендерну документацію для обмеження конкуренції.

Одеська фірма ТОВ «Граніт-001» належить сейшельській компанії «Нарек яхтінг лімітед» та одеситу Віталію Западні.