Поліція шукає 2 мільйона, які завод Коломойського заплатив тюремникам за роботу ув’язнених
14.04.2020   //  

Поліція та прокуратура вважають, що посадовці ДП «Підприємство ДКВС України (№79)» та ДУ «Покровський виправний центр (№79)» не виплатили зарплатню робітникам, які утримуються в ДУ «Покровський виправний центр (№79)», праця яких використовувалась на контрагентському об`єкті ПАТ «Нікопольський завод феросплавів», і таким чином привласнили гроші, перераховані заводом за виконані роботи. Про це йдеться в ухвалах Кіровського райсуду м. Дніпро від 6 квітня.

Слідчі встановили, що 2 січня 2018 р. «Покровський виправний центр (№79)» та ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№79)» уклали договір щодо використання праці до вісімдесяти робочих із числа осіб, які утримуються в ДУ «Покровський виправний центр (№79)».

За виконання робіт з вибірки СШМ з січня по жовтень 2018 р.«Нікопольський завод феросплавів» Ігоря Коломойського перераховував 2,08 млн грн. на рахунок «Підприємства ДКВС України (№79)».

В свою чергу ДП «Підприємство ДКВС України (№79)» перераховувало 295,5 тис грн. ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» за харчування робітників на території заводу.

У 2018 р. складений розрахунок заробітної плати до ДП «Підприємство ДКВС України (№79)» в сумі 1,13 млн грн. Факт прийому співробітників або факт трудових відносин для виконання умов договору із ПАТ «Нікопольський завод феросплавів» на державному підприємстві за цей період відсутній.

Розрахунок заробітної плати по сумам та прізвищам співпадає з відомостями нарахування заробітної плати ДУ «Покровський виправний центр (№79)», однак факт перерахування коштів заробітної плати на розрахунковий рахунок державної установи відсутній.

Суд надав слідчим доступ до документів про обставини та підстави залучення засуджених до суспільно-корисної праці, табелів обліку робочого часу та інших документів, що підтверджують виконання робіт засудженими, та іншої документації.