Найдорожча заморожена яловичина в Україні цього року – на Южно-Українській АЕС по 180 грн за кіло
13.04.2020   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» стала замовником найдорожчої замороженої яловичини в першому кварталі 2020 року, замовивши Малому приватному підприємству «Ритм» поставку м’яса по 180 грн./кг.

Про це свідчить аналіз «Наших грошей « угод з закупівлі яловичини на суму понад 500 тис грн., які оприлюднені в системі «Прозорро».

На початку березня ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» уклала угоду з МПП «Ритм» на закупівлю яловичини, свинини, курятини та субпродуктів на загальну суму 514 тис грн. Зокрема було закуплено заморожений яловичий биток вищого ґатунку по 180 грн./кг, а також заморожена яловичина вищого ґатунку по 150 грн./кг.

Обидві ці закупівлі увійшли до десятки найдорожчих в першому кварталі. Також за ціною 150 грн./кг замороженого вищого сорту МПП «Ритм» уклало угоду на поставку яловичини з Відділом освіти Снігурівської міської ради.

Для прикладу, Відділ освіти, національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської районної державної адміністрації закупив заморожену яловичину крупними шматками (м’ясо ошийка, лопатки або задньої частини)по 102,18 грн./кг. Дорожче купив Дошкільний навчальній заклад №17 «Сонечко» м.Курахове, який замов заморожену яловичину першого сорту по 115 грн./кг.

ТОП-10 найдорожчих закупівель замороженої яловичини

Замовник Переможець Характеристика ціна грн./кг
ВП ЮУАЕС ДП НАЕК «Енергоатом» МПП «Ритм» Биток вищого гатугку 180,00
Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту ФОП Соловей Карина Сергіївна Вирізка першої категорії 170,00
Бахмутський психоневрологічний інтернат ФОП Садиков Казанфар Алімамедович М’якоть 161,40
Ново-Білицький психоневрологічний інтернат для чоловіків «Підприємство «Роман» МЛУІІ «Софія» Крупнокускове б/к першої категорії, 159,97
Відділ освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області ФОП Масимова Роза Гасан кизи Без кості 159,00
Упарвління освіти Южноукраїнської міськради ТОВ «Ольга-Плюс» Вищоi категорii, без кості 155,00
Київський психоневрологічний інтернат ФОП Якімець Віктор Іванович Без кості 152,00
Відділ освіти Снігурівської міської ради Мале Приватне Підприємство «Ритм» Вищий гатунок 150,00
ВП ЮУАЕС ДП НАЕК «Енергоатом» Мале Приватне Підприємство “Ритм” Вищого гатунку 150,00
Відділ освіти Люботинської міської ради Харківської області ФОП Юхименко Алла Вікторівна Напівфабрикат крупно кусковий натуральний з яловичини заморожений 1 гатунку 149,70

 

На згаданих закупівлях МПП «Ритм» його єдиним конкурентом був ФОП Іванюша Ігор Сергійович. За даними «Дозорро», вони конкурували на 52 тендерах, з який фірма виграла 41, а підприємець жодного.

МПП «Ритм» зареєстровано в Херсоні на Людмилу Генецьку. З грудня 2017 року вона отримала замовлень на 131,08 млн грн..

Слід відмітити, що закупівлях з рейтингу ТОП-10 тільки в двох випадках кількість поданих пропозицій було більше двох. Під час торгів з мінімальною конкуренцію учасники не знижували ціни.

Дослідження про закупівля яловичини в першому кварталі 2020 року читайте тут.

Юрій Школяренко, «Наші гроші»