Лідер картелю відверто злився з тендеру, на який допустили «Миколаївбудцентр»
13.04.2020   //  

Найбільший підрядник Укравтодору «Автомагістраль-Південь» зробив елементарні помилки у тендерній документації і разом з парою фірм був відхилений з торгів, до яких був допущений до участі єдиний конкурент. Це відбулось на тендері Служби автодоріг у Харківській області на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка очікуваною вартістю 382,799 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

На тендер окрім «Автомагістралі-Південь» подали заявки ще три компанії – «Будівельний альянс Преміумжитлобуд», «Миколаївбудцентр» та «Голден констракт».

Однак прекваліфікацію пройшла лише одна  компанія «Миколаївбудцентр». Решту конкурентів відхилили у зв’язку з невідповідністю тендерній документації. При цьому на вади їх пропозицій також вказав Північно-Східний офіс Держаудитслужби, який 7 квітня почав свій моніторинг закупівлі і встановив порушення.

«Автомагістраль-Південь» не подала близько половини документів, які вимагав замовник від учасників торгів. Зокрема, у тендерній пропозиції були відсутні: довідка про стан матеріально-технічної бази, документи про наявність власної або залученої дорожньої лабораторії та документальне підтвердження наявності  асфальтобетонного заводу.  За всі сотні торгів, у яких протягом останніх трьох років вигравала «Автомагістраль-Південь», компанію дискваліфікували на етапі аукціону лише 6 разів.

Від «Наших грошей»: Досить важко уявити, що такий гігант, що неймовірну кількість разів подавав свої тендерні пропозиції, помилився в таких елементарних речах, як то подати документи про наявність лабораторії, яку вимагає замовник у тендерній документації кожного разу.

У фірми «Голден констракт» взагалі була відсутня більшість документів, яку вимагав замовник у тендерній документації. Учасник не надав  документів, що підтверджують грошове покриття забезпечення тендерної пропозиції, інформацію  про наявність техніки, не надано жодних документів, які підтверджують наявність матеріально-технічної бази, інформації про наявність асфальтного заводу, інформації про наявність працівників відповідної кваліфікації та інше.

Ідентична ситуація з фірмою «Будівельний альянс Преміумжитлобуд», яка не подала на торги більшість необхідної документації.

Єдина компанія, яка пройшла на торги – «Миколаївбудцентр» з групи Араіка Амірханяна. Ця фірма активно оскаржує дискримінаційні заточки Укравтодору. У червні 2019 року працівники СБУ  затримали Амірханяна, однак він вийшов під заставу і з тих пір у судовому реєстрі не було нових увал по відповідному кримінальному провадженню.