ДнОДА 13 разів через «відсутність потреби» відміняла тендери, де фірма Дубінських програла «Граніту-001»
10.04.2020   //  

6 квітня Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації уклав договір з ТОВ «Будінвест інжиніринг» на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Красноіванівка – Саксагань вартістю 79,00 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

У тендері приймали участь три компанії – окрім переможця також ТОВ «Елітмагістріль» та ТОВ «Граніт-001». Документи останнього відхили незважаючи на найнижчу пропозицію у зв’язку з невідповідністю тендерній документації.

Компанія «Граніт 001» 15 разів приймала участь у торгах  Департаменту ЖКГ Дніпропетровської облдержадміністрації, щоразу пропонуючи нижчу ціну за фаворита підрядів «Будінвест Інжиніринг». Але 13 разів вже після її перемоги замовник скасовував торги «у зв’язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі робіт». Ще 2 рази її документи були відхилені після розкриття цінових пропозицій, які були нижчі за лідера по підрядам «Будінвест інжиніринг».

Компанія «Будінвест інжиніринг» займає перше місце серед підрядників Дніпровського департаменту житлово-комунального господарства. З 2016-го року компанія виграла 175 тендерів  на загальну суму 3,59 млрд гривень.

У цьому тендері замовник приховав кошторисні ціни, які мають бути оприлюднені у «Прозорро», де мають бути вказані ціни на конкретний вид робіт та матеріали. Відтак неможливо порівняти ціни асфальту і будівельних матеріалів з ринковими.

Нині посадові особи компанії разом з чиновниками Департаменту фігурують у кількох кримінальних провадженнях розпочатих за підозрою у розкраданні бюджетних коштів. Зокрема, Державне бюро розслідувань підозрює посадових осіб компанії та Департаменту ЖКГ Дніпровської облдержадміністрації у змові з метою впровадження протиправної схеми з розкрадання та привласнення бюджетних коштів під час виконання підрядних робіт 2018-2019 років з будівництва та експлуатації автодоріг у Дніпропетровській області.

Дніпровський «Будінвест Інжиніринг» був заснований у 2015 році. Нині засновником і директором є Дмитро Літнарович, але раніше фірмою володіли Віталій Баранніков та Аркадій Масарський. Останній значився засновником ТОВ «Енергія ТМ», яке ЗМІ пов’язували із братами Дубинськими та Геннадієм Корбаном.