COVID-2019 Київщина дала 13 мільйонів на обладнання для ПЛР-тестів та аналізу крові
09.04.2020   //  

Департамент охорони здоров’я Київської ОДА 6 квітня уклав угоду з ТОВ «Медична компанія «Емпіріка» про купівлю медичного обладнання для виявлення та лікування нового коронавірусу на 13,28 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять таке обладнання виробництва корпорації «Convergys» (США):

  • 2 комплекти системи полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) Convergys® PCRtist в комплекті с тест-картриджами 1000 шт. для виявлення РНК COVID-19 методом ПЛР Convergys® по 2,60 млн грн.
  • 13 аналізаторів газів крові з аналізом електролітів Convergys liquical BG Analyzer (BG+ISE) по 622 тис грн.

На «Prom.ua» аналізатори газів крові Convergys liquical BG Analyzer (BG) продають по 434 тис грн., але це модель без аналізу електролітів. Там само окремий напівавтоматичний аналізатор електролітів іншої моделі Convergys ISE comfort M03 коштує 116 тис грн.

Гарантійний строк становить рік. Передбачено аванс на строк не більше трьох місяців.

Закупівлю провели за скороченою переговорною процедурою через нагальну потребу. В обґрунтуванні цього замовник посилається на медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру державного рівня. За його словами, це обладнання необхідне для здійснення протиепідемічних заходів та забезпечення готовності закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, хворим на коронавірус 2019-nCoV.

Створеною в 2016 році столичною «Емпірікою» володіє та керує Анна Лактіонова – дружина Андрія Лактіонова, який з 2017 року очолює Український фонд соціальних інвестицій Мінсоцполітики. Раніше вона керувала ТОВ «Інтерфло Індастрієз Україна».