COVID-2019 Поліклініка МВС за 3 мільйони купила маски дорожче, ніж поліція і пошта
08.04.2020   //  

Центральна поліклініка Міністерства внутрішніх справ України 2 квітня замовила ТОВ «Беллавіста Торг» масок на 3,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом 12 днів мають поставити 200 тис одноразових нестерильних захисних масок по 15,96 грн. із ПДВ. Інформації про матеріал, кількість шарів і виробника в договорі немає.

У березні Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України замовив у ТОВ «Фірма «Технокомплекс» 50 тис тришарових нестерильних медичних масок на резинках «Славна» (спанбонд+фільтруючий шар-мелтблаун) по 3,21 грн. із ПДВ. Це вп’ятеро дешевше, причому поставка теж передбачалась терміновою – протягом 14 днів.

Днями АТ «Укрпошта» замовила ФОПу 100 тис захисних масок із двох шарів спанбонду та шару фільтруючого елементу з фіксатором і еластичними вушними петлями  по 10,90 грн. без ПДВ. Це в півтора раза дешевше, причому поставка термінова – до 10 квітня.

Також у березні Головне управління Національної поліції у місті Києві замовило ФОПам майже 43 тис одноразових нестерильних медичних масок невідомо з чого по 12,0012,50 грн. без ПДВ. Це від чверті до третини дешевше, але строк поставки тут до кінця року.

«Беллавіста Торг» вперше отримала державний підряд. Фірму на чолі з Валентиною Сухецькою зареєстрували в серпні 2019 року в Києві на столичне ТОВ «Юридичне об’єднання Правосвіт» киянина Михайла Завелицького. А згодом її переоформили в Сєвєродонецьку на нову директорку Наталію Комаристу з Привілля (Луганська обл.).