COVID-19 У Кличка не встигли злити 65 мільйонів на камери Hikvision для вимірювання температури з розпізнаванням облич (додано)
06.04.2020   //  

(додано повідомлення про розрив угоди)

КП «Інформатика» КМДА 2 квітня уклало угоду з ТОВ «Інтевро» про закупівлю систем дистанційного вимірювання температури тіла на 64,95 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Комунальники замовили 400 спеціалізованих камер термального скринінгу з функцією розпізнавання обличчя Hikvision DS-2TD1217B-6/PA із ліцензією на підключення до серверів HIK Central та монтажним комплектом по 150 тис грн. Крім того, послуги з монтажу та пусконалагодження обійдуться замовнику в 12 тис грн. на кожну камеру.

У Росії камери Hikvision DS-2TD1217B-6/PA продають по 444 тис руб., або 156 тис грн.

У договорі сказано: у зв’язку з гострою загрозою розповсюдження небезпечних вірусних інфекцій, зокрема COVID-19, виникла необхідність у створенні автоматизованої системи виявленням можливих потенційних носіїв вірусної інфекції, одним з основних показників якої є підвищення температури тіла. Системи повинні бути сумісними з обладнанням міського центру обробки даних. За необхідності має бути передбачено використання потужностей серверного обладнання та/або наявної інфраструктури комплексної системи відеоспостереження м. Києва. Вона побудована саме на обладнанні Hikvision (Китай).

Після публікацій «Слідство.Інфо», «Наших грошей» та інших ЗМІ про цю закупівлю КП «Інформатика» 7 квітня повідомило, що договір розірвано «на вимогу зобов’язання щодо усунення порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель». Йшлося про порушення пунктів 4 і 6 Порядку закупівель щодо COVID-19 про принципи закупівель і функції уповноваженої особи. При цьому замовник вказав повну оплату за договором, але на порталі «Є-Дата» немає ніяких транзакцій, тому, ймовірно, це була технічна помилка.

Столичною «Інтевро» володіє та керує Володимир Добровольський. Раніше, за даними системи «YouControl», засновниками були Олександр Литвинчук і Валерій Шерстюк, а до того – Валерій Шерстюк і фірма «Зонрек Лімітед» (Кіпр) німця Міхаеля Бернда Шюлера.

Кіпрська «Zonrek Limited» володіє російським ТОВ «Альфаоупен» з Олексієм Кучеруком.

Крім того, Володимир Добровольський є засновником та директором ТОВ «ДР Груп».

Комунальне підприємство «Інформатика» на чолі з Миколою Пихтіним є структурним підрозділом Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, який зараз очолює Юрій Назаров. Детальніше про останнього читайте у новині за жовтень 2018 року «Оточення Назарова розіграло 400 мільйонів на вуличному відеоспостереженні у Києві».