Столична ДАБІ скасувала декларацію про готовність незаконної багатоповерхівки на ділянці Білозір
02.04.2020   //  

Київська Держархбудінспекція 31 березня видала наказ, яким скасувала повідомлення про початок виконання будівельних робіт і реєстрацію декларації про готовність до експлуатації житлового будинку на вул. Мирна, 2/1 у Києві, що перевищує дозволену Генпланом м. Києва поверховість на цій території. Про це на своїй сторінці Facebook повідомила депутат Київради Ольга Балицька.

На сьогодні цих двох документів у реєстрі ДАБІ вже немає.

По документам – це чотириповерхівка, у якій вже 10 поверхів і будують ще.

Втім, попри скасування вказаних документів сьогодні було зафіксовано продовження будівельних робіт на вул. Мирній, 2/1.

Нагадаємо, відповідно до Генплану ділянка на вул. Мирній, 2/1 належить до території житлової садибної забудови. Це означає, що тут можна будувати приватні будинки не вище ніж 3-4 поверхи. Натомість забудовник зводить тут житлову будівлю висотою вже 10 поверхів. При цьому декларацію про готовність об’єкту – отримав на садибу.

Ділянку 0,08 га на вул. Мирній, 2/1 у приватну власність у 2004 році отримала екс-нардеп, співачка Оксана Білозір. У жовтні 2016 року Білозір за договором про суперфіцій передала свою ділянку під забудову Івану Владу із с. Біла Церква Закарпатської області.

Замовником будівництва виступив ОК Житлово-будівельний кооператив «Зелений замок», засновниками якого є син Оксани Білозір Ярослав Недзельський та колишня помічниця нардепа Білозір (у 2007-2008 рр) Мар’яна Грабінська, а також Іван Влад і Йозеф Москович.

Відзначимо, що саме ОК ЖБК «Зелений замок» як замовник будівництва зареєстрував у березні цього року повідомлення про початок будівельних робіт, і практично одразу отримав декларацію про готовність будинку. Саме ці документи скасовані Держархбудінспекцією.

Як свідчать дані Держреєстру речових прав на нерухоме майно, 20 січня цього року недобудований багатоповерховий житловий будинок на вул. Мирній, 2/1 був проданий, і право власності на цей об’єкт незавершеного будівництва було продано лондонській компанії “Сімекс Ентерпрайзес” (Simex Enterprises), власником якої значиться громадянин Коста-Рики.

За даними нардепа від “Слуги народу” Олени Шуляк, 24 березня забудовники встигли зареєструвати право власності на одну квартиру.