COVID-2019 Госпіталь МВС купив китайські маски і костюми дорожче, ніж поліція у «Форту»
31.03.2020   //  

Центральний госпіталь МВС України 27 березня замовив ТОВ «Технополіс 15» засобів захисту від коронавірусу на 47,32 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 30 березня у госпіталь мали поставити продукцію дочірньої компанії Китайської академії наук «Xiamen AmonMed Biotechnology Co., Ltd.» із партії №001/18032020.

  • Зокрема замовили 600 тис одноразових масок для обличчя №95 по 80 грн.

Того ж дня, 27 березня Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України замовив у КНВО «Форт» МВС України медичні маски KN95 невідомого виробництва по 60 грн. без ПДВ. З урахуванням податку ціна становила б 72 грн., що на 12% дешевше.

А «дочка» виробника продає маски KN95 на «Alibaba» по $2,1, або 59 грн. без доставки.

  • Крім того, придбали 10 тис одноразових костюмів біологічного захисту по 389 грн.

Завод «Форт» продав поліції нестерильні одноразові костюми невідомого виробництва по 279 грн. без ПДВ. З урахуванням податку ціна становила б 335 грн., що на 16% дешевше.

А український виробник «Текстиль-Контакт» повідомив, що продає одноразові костюми зі спанбонду по 294 грн., що на третину дешевше за нинішню договірну ціну для госпіталю.

  • Також купили 10 тис літрових пляшок дезінфікуючого засобу «Дезинфектант» для обробки рук і шкіри по 82 грн. Його точний склад невідомий.

В інших замовників та в інтернет-магазинах роздрібні ціни антисептиків значно вищі. Так, поліція Києва нещодавно купила антисептик Organic purity для рук у літрових пляшках по 250 грн. без ПДВ. За такою ж ціною він продається на торговому майданчику «OLX».

Фірма «Технополіс 15», пов’язана із мережею «Ельдорадо» колишнього власника банку «Михайлівський» Віктора Поліщука, отримала державні підряди вперше. Її засновниками є кіпрський офшор «Потнеф Ентерпрайзіс Лімітед» та його ж ТОВ «Дієса», а кінцевим бенефіціаром через кіпрську компанію значиться Крісталла Александроу Папа з Кіпру.

Директором «Технополіс 15» є Андрій Коротич, а раніше посаду займав Дмитро Шульга.