Дилери одного виробника розіграли 6 мільйонів на тренажер для морської академії
30.03.2020   //  

Національний університет «Одеська морська академія» 25 березня за результатами тендеру замовив ТОВ «Транзас Україна» навігаційний тренажер за 5,94 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2020 року поставлять тренажер NTPRO 5000 Simulator версії 5.40 у складі:

  • спеціалізованого програмного забезпечення одного місця викладача з модулем пошукових і рятувальних операцій та модулем буксирних і швартових операцій;
  • спеціалізованого програмного забезпечення 17 місць курсанта: ПЗ керування судном, ПЗ вбудованої в модуль керування візуалізації, ПЗ імітації судового радару, ПЗ картографічної системи Navi-Sailor ECDIS 4000, ПЗ Navi-Planner 4000 Module;
  • стандартного апаратного забезпечення: 34 комп’ютери, 51 монітор, 24 мишки, 24 клавіатури, 17 акустичних систем, 17 мережевих подовжувачів на 5-6 розеток, принтер, телевізор із настінним кріпленням, кабель HDMI, мережеве обладнання;
  • стандартного програмного забезпечення: 33 клієнтські операційні системи та 1 серверна операційна система.

У листопаді 2019 року «Одеська морська академія» замовляла у «Транзас Україна» тренажер NTPRO 5000 Simulator в іншій комплектації на 8 курсантів за 2,07 млн грн.

Переможець повідомив, що тренажер виробництва «Transas Marine Limited» (Ірландія) йому поставить «Wartsila Voyage Limited» (Ірландія). У 2018 році фінська корпорація «Wärtsilä» купила російського розробника навігаційних рішень «Транзас» («Transas»).

Гарантійний строк становить рік після поставки, строк оплати – місяць після поставки.

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 6,00 млн грн.

Єдиним конкурентом традиційно було миколаївське ТОВ «А-Технології» директора Анатолія Холостенка. Воно пропонувало такий самий тренажер виробництва «Transas Marine Ltd» через «Wartsila Voyage Ltd», причому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Фірму «Транзас Україна» записано на одеситку Марину Белентьєву, а раніше до складу засновників входив Андрій Бєлєнтьєв, тодішній гендиректор російського ЗАТ «Транзас».

Директором «Транзас Україна» є Павло Устенко, який, за даними джерела «Наших Грошей», раніше працював бухгалтером держпідприємства «Дельта-Лоцман». На посаді директора «Транзас Україна» Устенко в 2010 році змінив Ігоря Горобця, якого ненадовго, до червня 2011 року став першим заступником голови Державної адміністрації морського і річкового транспорту України, у віданні якої тоді знаходилась «Дельта-Лоцман».