Суд арештував очисну споруду в парку Перемоги, з якої оточення депутата від БПП намагається зробити ресторан
27.03.2020   //  

Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на нежитлову будівлю у київському парку Перемоги загальною площею 1074 кв м, яка зареєстрована на ТОВ «Сімейний ресторан». Про це написала Анна Камєліна у виданні «КиевVласть» з посиланням на ухвалу суду від 5 березня.

За даними прокуратури, у 1999 р. Київська міськдержадміністрація прийняла рішення «Про реконструкцію та благоустрій парку Перемоги в Дніпровському районі» і визначила КО «Київзеленбуд» замовником робіт.

Під час виконання II черги реконструкції і благоустрою парку «Київзеленбуд» збудував очисну споруду № 1 (у пр. Визволителів) і почав будівництво очисної споруди № 2 (біля вул. Генерала Жмаченка). Разом з тим, правоохоронцям стало відомо, що будівництво очисних споруд не було завершено, вони не були введені в експлуатацію і не були передані на баланс будь-якої обслуговуючої організації.

У 2016 р. ТОВ «Всеукраїнське бюро технічної інвентаризації» провело інвентаризацію будівлі біля вул. Генерала Жмаченка. З’ясувалося, що нежитлова будівля 1991 року будівництва має 85% зносу. Однак, вже 5 грудня 2019 року, на підставі акту прийому-передачі нерухомого майна, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу (ПІБ в справі приховано), будівлю загальною площею 1074 кв м було передано в статутний капітал ТОВ «Сімейний ресторан». При цьому фірма «Сімейний ресторан» засновано 4 грудня 2019 р., тобто за день до цього.

Також встановлено, що в грудні 2019 р. Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва (ДАБК при КМДА) зареєстрував замовнику будівництва (фізичній особі) повідомлення про початок виконання будівельних робіт на об’єкті «Реконструкція приміщень нежитлової будівлі» за адресою вул. Генерала Жмаченка, 9/1. Проектувальником і підрядником з виконання робіт є ТОВ «КДД Інжинірінг».

За інформацією Департаменту земельних ресурсів КМДА, земельна ділянка за вказаною адресою не зареєстрована та не обліковується за жодним із землекористувачів. За інформацією Департаменту містобудування та архітектури, дані про присвоєння поштової адреси – відсутні.

Прокуратура також встановила, що Департамент містобудування та архітектури КМДА не видавав містобудівні умови і обмеження (МУО) забудови вказаної земельної ділянки. Крім того, згідно з інформацією КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації», нерухоме майно за адресою вул. Генерала Жмаченка, 9/1 не реєструвалося.

Згідно з даними паспорту об’єкта, розташованого на паркані будівництва, передбачається «реконструкція приміщень нежитлової будівлі за адресою: вул. Генерала Жмаченка, 9/1». Подробиці реконструкції не зазначені.

Засновниками ТОВ «Сімейний ресторан», яке зареєстроване у Києві по вул. Генерала Жмаченка, 9/1, є директор фірми Олег Орєхов та Олександр Рябцев.

Олег Орєхов разом з Аллою Маляревич є співвласником ТОВ «Спотикач» (мережа ресторанів української кухні «Spotycach»). ТОВ «Спотикач» входить в «Групу сім’ї Маляревич». Алла Маляревич – дружина депутата Київради від фракції «Солідарність» Олеся Маляревича.