Непоп протягує передачу ветеранській ГОшці 10 гектарів під забудову житлом біля Пирогово
25.03.2020   //  

У Київраді зареєстровано проект рішення про надання громадській організації «Ветеранів та інвалідів АТО» в постійне користування ділянку площею 9,98 га на вул. Академіка Заболотного, 29 для будівництва житлових будинків. Суб’єктом подання цього проекту є заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. Про це свідчать дані офіційного сайту Київради.

Вказану ділянку у 2017 році намагалося отримати у постійне користування під житлову забудову КП «Спецжитлофонд». Однак, Київрада не проголосувала за це. До слова, при наданні ділянки ГО «Ветеранів та інвалідів АТО» передбачається затвердити і передати громадській організації проект землеустрою, розроблений комунальним підприємством.

Ділянка розташована в охоронній зоні Національного музею народної архітектури та побуту України («Пирогів», «Музей просто неба в Пирогові») та Національного природного парку «Голосіївський», де житлове будівництво заборонене.

Крім того, відповідно до даних містобудівного кадастру, ця ділянка раніше мала сільськогосподарське призначення.

Разом з тим у 2016 році столичні депутати затвердили Детальний план території в районі вулиць Академіка Заболотного, Академіка Лебедєва та Метрологічної, яким перевели ділянку до території багатоповерхової житлової забудови. На ній передбачається будівництво 141 тис кв м квартир.

Наразі проект про надання ділянки ГО «Ветеранів та інвалідів АТО» переданий на розгляд постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

За розрахунками експерта у галузі будівництва Георгія Могильного, вартість вказаної ділянки 9,98 га становить не менше $10-15 млн. У подальшому міська влада буде зобов’язана побудувати соціальну інфраструктуру для майбутніх жителів житлового комплексу. Зокрема, при нинішніх витратах на будівництво шкіл і дитсадків знадобиться близько $16-20 млн.

ГО «Ветеранів та інвалідів АТО» (ГО «ВІАТО») у вересні 2017 року створили Євген Турчак і Федір Федько. Підписантом ГО є Роман Олександрович Кравченко. У2015 році Турчак балотувався до Київради від Партії рішучих громадян, однак обраний не був.