19 травня Терентьєв ліквідує 18 ОТВ, викинувши Вінницю з переліку «опорних» офісів
25.03.2020   //  

18 обласних територіальних відділень АМКУ припинять роботу 19 травня. А вже 20 травня шість територіальних відділень: Київське, Харківське, Дніпровське, Одеське, Хмельницьке та Львівське – запрацюють під новими найменуваннями. Про це повідомляють джерела «Наших грошей» в АМКУ.

Нині існуючі 24 обласні відділення перетворяться у шість регіональних – Північне, Північно-Східне, Придніпровське, Причорноморське, Південно-західне та Західне. Їхні головні офіси будуть розташовані у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Хмельницькому та Львові відповідно.

Міжрегіональні територіальні відділення
Північне Північно-Східне Придніпровське Причорноморське Південно-західне Західне
Київська Харківська Дніпропетровська Одеська Хмельницька Львівська
Житомирська Полтавська Запорізька Миколаївська Вінницька Івано-Франківська
Черкаська Сумська Кіровоградська Херсонська Тернопільська Волинська
Чернігівська Луганська АРК Чернівецька Рівненська
Донецька Закарпатська

 

Про те, що Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету організують на базі Хмельницького ОТВ АМКУ стало відомо із копії підписаного головою Комітету Юрієм Терентьєвим розпорядження №4-рп від 19 березня.

Наголосимо, що попередньо головний офіс відділення між Вінницькою, Тернопільською, Хмельницькою та Чернівецькою областями мав розташовуватись у Вінниці. Про відповідне рішення було оголошено самим регулятором у прес-релізі від 28 листопада 2019 року.

Ймовірно, реалізації цього сценарію завадив конфлікт центрального апарату із головою Вінницького ОТВ АМКУ Миколою Слободянюка у зв’язку з «непокірністю» останнього (детальніше у матеріалі «Голодні ігри в АМКУ: як Терентьєв «вибиває» голову Вінницького тервідділення»).

Головою Хмельницького ОТВ АМКУ з лютого 2019 року є Олег Федорчук. Напередодні, у січні, коли стало відомо про перемогу Федорчука у конкурсі на зайняття посади, «Наші гроші» публікували інформацію про потенційний конфлікт інтересів Федорчука у разі призначення. Зокрема, з’ясувалось, що фірми доньки Федорчука та компанія, в якій працював він сам, брали участь у тендерних розіграшах.

Нагадаємо:

Харківське відділення сьогодні очолює Костянтин Мєшков (призначений у липні 2018-го та відомий як екс-помічник нардепа Іванчука, який у Раді «опікувався» питаннями Антимонопольного комітету);

Дніпропетровське відділення – призначений у 2016 році Олександр Турковський (до призначення займав посаду провідного спеціаліста у Київському ОТВ АМКУ);

Одеське відділення – Дмитро Корчак (до середини 2016 року не перетинався із антимонопольною сферою: у травні 2016-го став головою Чернігівського ОТВ АМКУ, однак на цій посаді пробув лише місяць, після чого потрапив в Одеське тервідділення АМКУ);

Львівське відділення – призначений у 2017-му Ростислав Лещишин (який разом з чинним головою Київського ОТВ АМКУ були прописані за однією адресою у смт. Ружин на Житомирщині);

А також Київське відділення – Олексій Хмельницький (відомий як однокурсник голови АМКУ Юрія Терентьєва по навчанню в КІМО).

Нагадаємо, про можливість ліквідації 17 з 24 обласних відділень Юрій Терентьєв заявив ще влітку 2017. Основною причиною реформування стали нібито нові механізми регулювання ринків, які перебувають у стані природної монополії, що дозволило зняти навантаження з АМКУ. Сам Терентьєв відкидає закиди про те, що ці зміни призведуть до концентрації влади у руках голови Антимонопольного комітету, а крім того – послаблять регуляторний вплив з боку антимонопольного відомства на місцях.

Уже з початку 2017 року Терентьєв почав призначати головами обласних територіальних відділень осіб, які до призначення не працювали у системі антимонопольного органу (детальніше у матеріалі «Норови АМКУ: як голова комітету розвалює регіональну мережу»).

Читайте також:

Непотрібні Терентьєву тервідділення АМКУ «забанили» 91% тендерних змовників

«Непотрібні» тервідділення сформували для АМКУ 84% правозастосовної практики по конкурентних справах

Терентьєв вдруге пошматує окремі територіальні відділення заради центрального апарату АМКУ

Зарплати всіх співробітників АМКУ у 1 півріччі 2019 року

Норови АМКУ: апарат Терентьєва таємно блокує рішення тервідділень

ТАК, пане Терентьєв

Норови АМКУ: ОТВ під керівництвом однокурсника Терентьєва поховало справу про змову фармацевтів на СНІД-тестах

Як Терентьєв врятував «Терра Фуд» від штрафу АМКУ, зливши справу своєму одногрупнику

Скільки заробляє еліта АМКУ-2018

Знайдіть хоч одну відмінність у постмайданних керівниках АМКУ

Юлія Костюк, «Наші гроші»