«Труханівців» підозрюють у заволодінні 10 млн на ремонті школи за 16 млн: китайське щось замість французьких матеріалів
23.03.2020   //  

Поліція розслідує розтрату коштів службовими особами під час виконання робіт за договором, укладеним між Управлінням капітального будівництва Одеської міськради та ТОВ «НВП «Техвод» про ремонт одеської школи № 103. Про це свідчать ухвали Малиновського райсуду Одеси від 13 березня.

У грудні 2017 року Управління капітального будівництва Одеської міської ради замовило ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Техвод» капітальний ремонт та утеплення фасаду загальноосвітньої школи №103, що розташована у м. Одеса, вул. Болгарська, 31 за 16,00 млн грн.

В подальшому укладено кілька додаткових угод, згідно з якими підрядник зобов`язується виконати роботи, передбачені договором, у березні 2020 року.

Слідчі з’ясували, що середній кошторис за аналогічні роботи становить 4-5 млн грн. (згідно аналізу ринкових пропозицій на аналогічні види робіт).

Правоохоронці підозрюють, що посадові особи Управління капітального будівництва та службові особи ТОВ «НВП «Техвод», вступивши у злочинну, присвоїли близько 10 млн грн.

За даними слідчих, підрядник замість сертифікованих матеріалів французького заводу «Ніколл», використовував матеріали низької якості, китайського виробництва, що значно здешевлює вартість робіт, та наражає на небезпеку життя та здоров`я дітей.

Суд надав слідчим доступ до документації по капремонту школи № 103.

Засновниками одеського ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Техвод» є директор фірми Олексій Унтілов та Андрій Шумахер. Останній є директором ТОВ «Екоп-Південь», одним із засновників якого є Андрій Іванчо. Іванчо є співзасновником ГО «Українська федерація таїландського боксу муей-тай», яку очолює мер Одеси Геннадій Труханов.