Департамент «свободівця» заплатить 120 тисяч за «патріотичний концерт» антисемітського гурту
11.03.2020   //  

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради уклав дві угоди з ФОП Володимир Полянський на оренду звукового та світлового обладнання загальною вартістю 122 тис грн. для проведення «патріотичного концерту». Про це свідчать дані, розміщені в системі «Прозорро» 28 лютого та 10 березня, пишевидання «18000».

«Патріотичний концерт» відбувся 15 лютого 2020 року, тобто до моменту укладання угоди.

У цей день у Черкасах пройшов марш молодіжного осередку партії  ВО «Свобода», офіційна частина якого закінчилася на Соборній площі та на якій виступило партійне керівництво «свободівців».

Після цього публіка перемістилась на закритий концерт гурту «Сокира перуна».  Він відбувся в одному з навчальних закладів міста. Концерт загальній публіці анонсований не був і, зі слів самих членів партії, був «закритим».

Один зі зразків творчості «Сокири перуна»:

Шість мільйонів слів брехні

Які придумали ж*ди

Про холокост та Zyclon B

А ти спитай де докази?!

Шість мільйонів слів брехні,

Щоб білий завжди жив в ганьбі!

Якщо бажаєш жити в багні,

То вір ж*дам, а не мені!

Так звільнимо Європу від цієї чуми

Проллємо світло істини!

Біле суспільство, біла Європа

Ми маємо право на свій дім!

Настане час розплати, священної війни

Питання стане так – вони чи ми?!

Перемога буде з нами, бо правда з нами є

У Бій за расу і нарід!

Департамент освіти та гуманітарної політики, що оплачував послуги, очолює представник партії ВО «Свобода», депутат обласної ради Сергій Воронов, курує департамент ще один «свободівець», заступник міського голови Юрій Ботнар.

Як повідомлялося, минулого року виник скандал після того, як тодішній прем’єр-міністр України Олексій Гончарук побував на вечірці, де зі сцени виступали рок-колективи, у тому числі і скінхед-група «Сокира Перуна», яких звинувачують в неонацизмі та запереченні Голокосту. Візит Гончарука на концерт музикантів, «які сповідують нацистську ідеологію», засудила Федерація єврейських громад України.